Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 11:10 Κρητική διατροφή Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με κιμά και τυριά Υλικά 20 μεγάλα άψητα κοχύλια ζυμαρικών 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 420 γρ. τυρί ρικότα 2 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο (της αρεσκείας σας), χωρισμένα 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 1/4 φλ. τσαγιού πέστο 1 μεγάλο αυγό 500 γρ. σάλτσα Εκτέλεση Βήμα 1 Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Βήμα 2 Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ. Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ρικότα, 1-1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, την παρμεζάνα, το πέστο, το αυγό και το μισό μείγμα από τον κιμά. Βήμα 4 Απλώστε 3/4 φλιτζανιού από την σάλτσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ, γεμίστε τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριών- κιμά και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ανακατέψτε τον κιμά με τη σάλτσα και περιχύστε τα κοχύλια. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Βήμα 5 Αφαιρέστε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 40 λεπτά. Αφαιρέστε το κάλυμμα και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, 5- 10 λεπτά ακόμαnewsbeast.gr