Image
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 11:03 Κρητική διατροφή

Λουκάνικα στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά

2 φλ. τσαγιού πατάτες σε κύβους
3 φλ. τσαγιού πράσινα φασολάκια κομμένα στη μέση
2 φλ. τσαγιού μπρόκολο
1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες πιπεριές
400 γρ. καπνιστό λουκάνικο
6 κ. σ. ελαιόλαδο
1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
1 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ. σ. αποξηραμένη ρίγανη και αποξηραμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά και το λουκάνικο στο προετοιμασμένο ταψί. Ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο και όλα τα καρυκεύματα.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε και να καλύψετε ομοιόμορφα όλα τα λαχανικά και το λουκάνικο με τα καρυκεύματα.
Βήμα 4
Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και ανακατέψτε όλα τα λαχανικά.
Βήμα 5
Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10- 15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τραγανά και τρυφερά.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο