Παρασκευή 06 Μαΐου 2022 11:35 Κρητική διατροφή Ψητές «πατάτες» καρότου με σκόρδο και παρμεζάνα Υλικά 2 καρότα 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα 1 κ. σ. σκόνη σκόρδου 1 κ. γλ. πιπέρι 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/2 κ. γλ. αλάτι Για το ντιπ: 2 κ. σ. γιαούρτι, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/2 κ. γλ. αλάτι με σκόρδο, 1 κ. γλ. πιπέρι Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βήμα 2 Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος των καρότων, στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση και κόψτε το κάθε μισό στα τρία κατά μήκος. Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και τον μαϊντανό με τα μπαστουνάκια καρότου. Βήμα 4 Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε). Βήμα 5 Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα. Βήμα 6 Σερβίρετε τα καρότα ζεστά με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού και γαρνίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό.newsbeast.gr