Image
Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 14:56 Κρητική διατροφή

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

250 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
2,5 κ. σ. αμμωνία ψησίματος σε σκόνη (μπορείτε να αντικαταστήσετε με μπέικιν πάουντερ)
1/2 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
4 μέτρια αυγά
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκοι αυγών και 1 κ. σ. νερό για το γλασάρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Στο μπολ του μίξερ προσθέστε τη ζάχαρη και το βούτυρο (ψιλοκομμένο) και ανακατέψτε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι το βούτυρο να γίνει κρεμώδες και αφράτο.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε την αμμωνία και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Βήμα 4
Στο μείγμα βουτύρου- ζάχαρης, προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ενώ ανακατεύετε. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα γάλακτος και αμμωνίας και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει πολύ.
Βήμα 5
Καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τη ζύμη για τα κουλουράκια σε καθαρή επιφάνεια εργασίας, κόψτε σε μικρά κομμάτια και σχηματίστε μακριά κορδόνια. Πλάστε με τα χέρια σας τα κουλουράκια δίνοντάς τους όποιο σχήμα θέλετε.
Βήμα 7
Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα κουλουράκια αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν πολύ όταν ψηθούν.
Βήμα 8
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετήστε τους κρόκους των αυγών και 1 κουταλιά της σούπας νερό και χτυπήστε με ένα πιρούνι. Αλείψτε με πινέλο τα κουλουράκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τελείως και να ροδίσουν εξωτερικά.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο