Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 12:19 Κρητική διατροφή Μάφινς λεμονιού με γιαούρτι και βανίλια Υλικά 3 μεγάλα αβγά 65 γρ. ζάχαρη 140 γρ. γιαούρτι 65 γρ. πουρέ ή σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη 2 κ. σ. μέλι 1 κ. γλ. βανίλια 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού 60 ml χυμό λεμονιού 195 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ. γλ. αλάτι 100 γρ. βούτυρο Εκτέλεση Βήμα 1 Βουτυρώστε μία φόρμα ψησίσματος για μάφινς και αφήστε την στην άκρη και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αβγά με την ζάχαρη. Βήμα 3 Προσθέστε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βήμα 4 Ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε στο μείγμα με τα αβγά και ανακατέψτε καλά. Βήμα 5 Ρίξτε το χυλό στις φόρμες μάφινς, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 από το κάθε κυπελάκι. Βήμα 6 Ψήστε για 20-25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.newsbeast.gr