Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 23:11 Γνώμες

Μαγιορκίνης: Σε τροχιά συρρίκνωσης η μετάλλαξη Όμικρον


Την εκτίμηση ότι η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα έχει τάσεις συρρίκνωσης, εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Επίσης ανέφερε πως από την αρχή της πανδημίας σε όλο τον κόσμο σημειώθηκαν 339 εκατομμύρια μολύνσεις και 5,58 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ σε παγκόσμια βάση την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε κατά 11% αύξηση των διαγνώσεων και 7% αύξηση των θανάτων, με 7.260 θανάτους την ημέρα.

Ακολούθως τόνισε ότι στην Ευρώπη η πανδημία επιδεινώθηκε  κατά 8% στην αύξηση των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα  (8,3 εκατομμύρια διαγνώσεις) και κατά 2% στην αύξηση των θανάτων με 20.800 θανάτους.

Επισήμανε πως από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες οι 38 παρουσίασαν επιδείνωση της κατάστασης, ενώ μόλις οκτώ, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα  είχαν βελτίωση.

Ως προς τις ΜΕΘ δήλωσε πως υπήρξε μείωση κατά 5% των διασωληνωμένων, μείωση κατά 7% των εισαγωγών και αύξηση εξιτηρίων κατά 6%. Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν διατεθεί 97 εκατομμύρια συσκευές self test, τις χρησιμοποίησαν 7,8 εκατομμύρια πολίτες και καταγράφηκαν από επαγγελματίες της υγείας 365.000 θετικές ενδείξεις.

Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας είπε πως μπαίνει σε τροχιά συρρίκνωσης η μετάλλαξη Όμικρον μέχρι να σταθεροποιηθεί σε ένα σημεία ψηλότερο από αυτό της Δέλτα, αλλά η αντιμετώπισή της εξαρτάται από την πορεία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι εκτός από όσους κάνουν την αναμνηστική δόση, προσέρχονται πολίτες που μέχρι σήμερα ήταν ανεμβολίαστοι.

madata.gr
Post
Γνώμες Τετάρτη 18.05.2022

Ποια είναι τα πιο βρώμικα πράγματα που ακουμπάτε κάθε μέρα;

Κάθε μέρα που αγγίζουμε επιφάνειες που είναι γεμάτες με μικρόβια. Και οι πιο επικίνδυνες εστίες αυτών των μικροβίων μπορεί να μην είναι αυτές που θα περιμένατε. Ξέρατε για παράδειγμα ότι στις καφετ

Post
Γνώμες Τετάρτη 18.05.2022

Δείτε τι κάνουν ΑΥΤΑ τα σακουλάκια από διάφορες συσκευασίες… Μην τα πετάτε!

Τα σακουλάκια με γέλη (τζελ) πυριτίου τα συναντάμε συχνά μέσα σε κουτιά παπουτσιών, ή σε άλλες συσκευασίες και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι είναι εντελώς άχρησ

Post
Γνώμες Τρίτη 17.05.2022

Μια οδοντόκρεμα δίπλα στο καλάθι των απλύτων είναι απαραίτητη - Δείτε Γιατί

Το πλύσιμο των ρούχων δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι πρέπει να πλύνετε τα βρώμικα ρούχα για να έχετε καθαρά να φορέσετε. Έχει να κάνει και με το να προστατέψετε τα ρούχα και τις υφές τους ώσ