Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 23:29 Είς Υγείαν

Συστατικό σε πασίγνωστη τροφή μπορεί να βοηθήσει απέναντι στον καρκίνο του πνεύμονα


Δεν είναι μυστικό ότι οι πιπεριές τσίλι είναι συνώνυμες με τις καυτερές, πικάντικες γεύσεις. Ωστόσο, πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν ότι εάν περιείχαν την ουσία καψαϊκίνη, οι πιπεριές τσίλι θα είχαν γεύση όπως οποιοδήποτε άλλο ήπιο λαχανικό.

Η καψαϊκίνη είναι υπεύθυνη για την εκρηκτική γεύση στις πιπεριές τσίλι. Τώρα, μια νέα μελέτη αναφέρει ότι η καψαϊκίνη μπορεί να είναι ευεργετική και για τους ασθενείς με μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου του πνεύμονα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μια ανάλογη μη-καυτερή συνθετική ουσία, φτιαγμένη από καψαϊκίνη, επηρέασε τα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα με τρόπο που τα έκανε να ανταποκρίνονται περισσότερο στις υπάρχουσες θεραπείες.....

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Σάββατο 20.04.2024

Νόσος Πάρκινσον: Το νούμερο ένα σημάδι που οι περισσότεροι δεν προσέχουν

Ερευνητές προειδοποιούν για ένα σημάδι που οι περισσότεροι αγνοούν και συνδέεται με τη νόσο Πάρκινσον, σε νέα μελέτη. Οι ιογενείς λοιμώξεις σχετίζονται με Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και άνοια – Τι έ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 19.04.2024

Η χορήγηση τεστοστερόνης μπορεί να αυξήσει το αίσθημα του πόνου, σύμφωνα με μελέτη

Τα άτομα που λαμβάνουν τεστοστερόνη βρίσκονται σε μία διαρκή εγρήγορση. Η χορήγηση τεστοστερόνης ενισχύει την αντίληψη επώδυνων και μη σωματοαισθητικών ερεθισμάτων, όπως έδειξε μία νέα μελέτη. Σύμφ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 19.04.2024

Βιταμίνη D3: Γιατί είναι τόσο σημαντική και ποιες οι πηγές της

Η βιταμίνη D3 έχει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της υγείας των οστών, της υποστήριξης του ανοσοποιητικού και πολλών άλλων. Παράγεται από τον