Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 12:58 Είς Υγείαν

Τέλος τα τεστ κορωνοϊού από τη μύτη;


Οι περισσότεροι έχουν πια κάνει τόσα πολλά που έχουν χάσει το μέτρημα. Όμως το κατά πολλούς δυσάρεστο τεστ κορωνοϊού που παίρνει δείγμα από τη μύτη, ίσως να περάσει πια στην ιστορία.

Έχει διαπιστωθεί ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίως ένας ιός του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, για αυτό και εντοπίζεται δυσκολότερα με τα υπάρχοντα τεστ. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι ενδεχομένως η μετάλλαξη να εντοπίζεται νωρίτερα στο σάλιο από ό,τι στη μύτη.

Ήδη, κάποιες χώρες έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν μεθόδους λήψης δείγματος από τον λαιμό. Στο Ισραήλ, τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι όσοι κάνουν self test θα πρέπει να παίρνουν δείγμα τόσο από τη μύτη όσο και από τον λαιμό, για να αυξήσουν τις πιθανότητες να εντοπιστεί ο κορωνοϊός, εάν είναι πράγματι θετικοί.

Άλλωστε, η βρετανική κυβέρνηση είχε κυκλοφορήσει από τον Μάιο του 2020 ένα βίντεο οδηγιών που εξηγούσε πώς κανείς πρέπει να παίρνει δείγμα και από τη μύτη και από τον λαιμό, με την ίδια μπατονέτα.

Την Τρίτη, ο δρ Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, είπε: «Υπάρχουν πληροφορίες ότι πράγματι ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία και ικανότητα εντοπισμού του ιού σε δείγμα από τον λαιμό έναντι του ρινοφάρυγγα, τουλάχιστον με την Όμικρον. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί και να πιστοποιηθεί».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 26.01.2022

Κορονοϊός: 17.960 νέα κρούσματα, 115 νεκροί, 646 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ανακοίνωσε 17.960 νέα κρούσματα, 115 νεκροί. Ενώ 646 είναι οι διασωληνωμένοι που δίνουν μάχη στης ΜΕΘ της χώρας μας Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Τα νέα εργαστηριακά επιβ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 26.01.2022

Το ρόφημα που προστατεύει από τον 4ο συχνότερο καρκίνο

Ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο με δισεκατομμύρια κόσμου να τον απολαμβάνουν καθημερινά έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από επιστήμονες, ακριβώς λόγω της δημοφιλίας του. Βρέθηκε λοιπό

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 26.01.2022

Εμβόλια κατά του κορονοϊού: Δεν επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα διαβεβαιώνουν οι ειδικοί

Τέλος στα fake news που αναφέρουν πως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα βάζουν οι επιστήμονες με δύο νέες μελέτες τους. Όπως τονίζουν τα σκευάσματα δεν προκαλούν στειρότ ...