Δευτέρα 04 Οκτωβρίου 2021 12:59 Κρητική διατροφή Κέικ με λιωμένη σοκολάτα Υλικά 100 γρ. μαύρη σοκολάτα 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος 115 γρ. βούτυρο 2-3 αβγά (ανάλογα με το μέγεθος) 55 γρ. ζάχαρη άχνη 45 γρ. αλεύρι τύπου Τ55 15 γρ. αλεύρι καστανιάς 1 πρέζα ανθό αλατιού Εκτέλεση Βήμα 1 Ξεκινήστε λιώνοντας τις σοκολάτες και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Βήμα 2 Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα 2 αλεύρια. Βήμα 3 Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και μια πρέζα ανθό αλατιού και ανακατέψτε αρκετή ώρα μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη. Βήμα 4 Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς. Βήμα 5 Απολαύστε το κέικ όσο είναι ακόμη ζεστό.newsbeast.gr