Image
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 12:56 Κρητική διατροφή

Κοτόπουλο με σάλτσα λευκού κρασιού

Υλικά

1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
2 κ. γλ. ελαιόλαδο
3/4 κ. γλ. αλάτι
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1/4 κ. γλ. ξερό δεντρολίβανο
3 κ. σ. ξινή κρέμα χαμηλών λιπαρών
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε στο ελαιόλαδο για 6- 8 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 3
Μεταφέρετε σε ταψί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
Βήμα 4
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέστε το λευκό κρασί, το δεντρολίβανο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βήμα 6
Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά, προσθέστε την ξινή κρέμα και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε.
Βήμα 7
Σερβίρετε το κοτόπουλο με σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. 

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 13.10.2021

Χούμους γλυκοπατάτας

Υλικά 1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους 2 σκελίδες σκόρδο Χυμό από ένα λεμόνι 1/4 φλ. τσαγιού ταχίνι 1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα 3 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 κ. γλ. κύμινο 1/4 κ. γλ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 08.10.2021

Σολομός με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης

Υλικά 1/3 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα 1/4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού πάνκο 1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη 1 φιλέτο σολομού (περίπου 400 γρ.) 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ.

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 06.10.2021

Φασολάκια με αμύγδαλα

Υλικά 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες 200 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια καθαρισμένα 40 γρ. βούτυρο 100 γρ. αμύγδαλα σε φέτες Εκτέλεση Βήμα 1 Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά κα