Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 12:56 Κρητική διατροφή Κοτόπουλο με σάλτσα λευκού κρασιού Υλικά 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου 2 κ. γλ. ελαιόλαδο 3/4 κ. γλ. αλάτι 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί 1/4 κ. γλ. ξερό δεντρολίβανο 3 κ. σ. ξινή κρέμα χαμηλών λιπαρών 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο Εκτέλεση Βήμα 1 Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βήμα 2 Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε στο ελαιόλαδο για 6- 8 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βήμα 3 Μεταφέρετε σε ταψί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά. Βήμα 4 Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά. Βήμα 5 Προσθέστε το λευκό κρασί, το δεντρολίβανο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βήμα 6 Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά, προσθέστε την ξινή κρέμα και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε. Βήμα 7 Σερβίρετε το κοτόπουλο με σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. newsbeast.gr