Image
Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου 2021 16:45 Κρητική διατροφή

Πίτα με κολοκυθάκια και παρμεζάνα

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κολοκυθάκι
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
3/4 φλ. τσαγιού γάλα ελαφρύ
2 αβγά
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Λιπάνετε ελαφρώς την επιφάνεια ενός ταψιού.
Βήμα 3
Τοποθετήστε ομοιόμορφα τα κολοκυθάκια, την ντομάτα και το κρεμμύδι στη βάση του ταψιού.
Βήμα 4
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τα κολοκυθάκια.
Βήμα 6
Ψήστε για περίπου 35 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 7
Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν κόψετε την πίτα.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα