Τρίτη 07 Σεπτεμβρίου 2021 10:20 Κρητική διατροφή Εύκολο κέικ με βατόμουρα Υλικά 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ. γλ. αλάτι 2/3 φλ. τσαγιού μαργαρίνη 2 αβγά, χτυπημένα 2/3 φλ. τσαγιού γάλα 1 φλ. τσαγιού βατόμουρα Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ. Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βήμα 3 Προσθέστε τη μαργαρίνη και ανακατέψτε. Βήμα 4 Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε το γάλα με τα αβγά και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Βήμα 5 Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, προσθέστε τα βατόμουρα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από το κέντρο του κέικ.newsbeast.gr