Image
Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021 13:46 Κρητική διατροφή

Γιουβέτσι με χταπόδι

Νέα νόστιμο φαγητό από του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

1 κιλό χταπόδι
3-4 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
φλούδες λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. ξίδι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. μαραθόσπορο, προαιρετικά
500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1300 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

ξύσμα λεμονιού
λεμόνι
μαϊντανό
πιπέρι
ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, τις φλούδες λεμονιού, το ξίδι, 500 γρ. από το νερό και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά. Για κάθε 200 γρ. μεγαλύτερο χταπόδι βράζουμε επιπλέον 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Βάζουμε το νερό από το χταπόδι, τον πελτέ, την ντομάτα, τον κύβο, τη ζάχαρη, 800 γρ. από το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά.
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και σερβίρουμε το κριθαράκι με ξύσμα και φέτες λεμονιού, μαϊντανό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

ourlife.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα