Τρίτη 18 Μαΐου 2021 16:22 Κρητική διατροφή Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα Υλικά 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου 1 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. πιπέρι 1 κ. σ. μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων 1 κ. γλ. κύμινο 35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων. Βήμα 3 Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μείγμα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνειά τους. Βήμα 4 Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Βήμα 5 Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά. Βήμα 6 Όσο ψήνετε το κοτόπουλο ανακατέψτε σε ένα μπολ το λάδι με την παρμεζάνα, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Βήμα 7 Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο γαρνίρετε με το μείγμα της παρμεζάνας αμέσως και απολαύστε.newsbeast.gr