Τρίτη 04 Μαΐου 2021 21:41 Είς Υγείαν

BioNTech: Έρχεται εμβόλιο που θα αποθηκεύεται σε θερμοκρασία ψυγείου για μέχρι 6 μήνες


Η BioNTech καταβάλλει προσπάθειες για να λάβει έγκριση μια έκδοση του εμβολίου της για την Covid-19 που θα μπορεί να αποθηκεύεται σε ψυγεία, σε θερμοκρασίες 2-8 βαθμών Κελσίου, για μέχρι 6 μήνες, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλός της, Ουγκούρ Σαχίν σύμφωνα με το reuters.com.

«Η πρώτη μας έκδοση έπρεπε να αποθηκεύεται και να αποστέλλεται στους μείον 80 βαθμούς Κελσίου. Έχουμε τώρα, στο μεταξύ, μια έκδοση η οποία δεν έχει εγκριθεί ακόμα…που μπορεί να αποθηκεύεται στους 2 με 8 βαθμούς» είπε σε πάνελ των Financial Times, προσθέτοντας πως πακέτα δεδομένων προετοιμάζονται για τις αρμόδιες αρχές.

«Πιθανότατα θα φτάσουμε σε έξι μήνες σταθερότητας στους δύο με οκτώ βαθμούς Κελσίου» είπε σχετικά με το εμβόλιο, το οποίο η εταιρεία παράγει μαζί με την Pfizer.

To δύο δόσεων εμβόλιο για την Covid-19 πωλείται τώρα σε πάνω από 50 χώρες. Όπως γράφουν οι Financial Times, επικαλούμενοι στοιχεία του CDC, με ποσοστό αποτελεσματικότητας στο 95%, είναι το πιο δημοφιλές στις ΗΠΑ, καθώς αντιστοιχεί σε πάνω από 131 εκατ. δόσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, είπε ότι αναμένει «ανθεκτική ζήτηση» για το εμβόλιο, παρόμοια με αυτή των εμβολίων της γρίπης- απηχώντας τις εκτιμήσεις πως ο κορονοϊός θα παραμείνει σε διαρκή κυκλοφορία και θα αντιμετωπίζεται όπως οι άλλες ασθένειες.

https://www.newsbeast.gr

 
Post
Είς Υγείαν Τρίτη 18.05.2021

Πρέπει να κάνει εμβόλιο κάποιος που νόσησε από κορονοϊό; Τι είναι η αθηναϊκή μετάλλαξη

Πάνω από ένα χρόνο και για την ακρίβεια τουλάχιστον 13 μήνες διαρκεί η ανοσία για όσους έχουν νοσήσει από κορoνοϊό και έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσί

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 17.05.2021

ΕΟΔΥ: Σημεία μαζικών δειγματοληψιών για covid-19 την Τρίτη 18 Μαΐου

Αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid te

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 17.05.2021

Από 21 Μαΐου διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 - Τα αντισώματα παραμένουν 13 μήνες

Στις 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα του εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 για όλα τα σκευάσματα (AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna), όπως ενημέρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαί ...