Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 10:21 Κρητική διατροφή Τυρόπιτα σουφλέ Υλικά 500 γρ. φύλλο κρούστας 500 γρ. φέτα 300 γρ γραβιέρα 3 αβγά 250 γρ. λιωμένο βούτυρο 250 ml γάλα Πιπέρι Ρίγανη και δυόσμο Εκτέλεση Βήμα 1 Βουτυρώστε ελαφρώς ένα πυρέξ και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βήμα 2 Τοποθετήστε ένα ένα τα φύλλα διπλωμένα στη μέση στο πυρέξ αλείφοντας ενδιάμεσα με βούτυρο. Βήμα 3 Ανακατέψτε τα τυριά σε ένα μπολ, προαιρετικά προσθέστε το πιπέρι, το δυόσμο και τη ρίγανη και σκορπίστε λίγο από το μείγμα πάνω από κάθε φύλλο. Βήμα 4 Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα με ένα σύρμα και περιχύστε το μείγμα πάνω στην πίτα. Βήμα 5 Χαράξτε σε κομμάτια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά.newsbeast.gr