Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 18:07 Βλέπω/Ακούω

digital-access.gov.gr: Αιτήσεις για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ στους μαθητές: Τι να προσέξετε


Ανοίγει σήμερα, 5 Απριλίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το voucher των 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές και για ηλικίες 4 έως 24 ετών για αγορά tabelt/laptop. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Ιουλίου του 2021. Oι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του voucher σε δύο φάσεις:

-Στην πρώτη φάση:

Θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

-Στη δεύτερη φάση:

Η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Το Φυσικό Πρόσωπο που είναι ο Αιτών υποβάλλει την αίτηση εκ μέρους της οικογένειας, εκπροσωπώντας το σύνολο αυτής, και αιτείται τη διαβίβαση των στοιχείων τους από τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημόσιου τομέα. Για την υποβολή της αίτησης απαραίτητοι είναι οι κωδικοί Taxisnet.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα

Τα κριτήρια

Ειδικότερα τα κριτήρια για τη χορήγηση του voucher είναι τα εξής:

Εισοδηματικά κριτήρια
Δύο γονείς με:

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 ευρώ.
2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 ευρώ.
3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 13.500 ευρώ.

 
Μονογονεϊκές οικογένειες

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 9.000 ευρώ.
2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 ευρώ.
3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 ευρώ

Σημείωση: Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Για να υποβάλετε την αίτησή σας ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στη σχετική πλατφόρμα, στο digital-access.gov.gr.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 21.04.2021

Στις 10 Μαϊου ανοίγουν δημοτικά και γυμνάσια. Πότε κλείνουν για καλοκαίρι; Θα γίνουν προαγωγικές;

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, επανέλαβε πως τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα. «H 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 20.04.2021

Gov.gr: Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα για τις άδειες οδήγησης

Από την Πέμπτη 22 Απριλίου οι πολίτες στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αντικατάστ ...

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 20.04.2021

Πυρκαγιά στο Μάτι: Δίωξη σε πρώην υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. ζητά η εισαγγελέας

Ένα ακόμη πρόσωπο προστίθεται στη μακρά λίστα των κατηγορουμένων για την πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, γεγονός που κρατά ακόμη ανοιχτή την ανάκριση για την πολύκροτη αυτή υπόθεση με θύματα 1 ...