Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 11:09 Κρητική διατροφή Λιγκουίνι με σάλτσα κόκκινης ψητής πιπεριάς Υλικά 1 κόκκινη ψητή πιπεριά 30 ml ελαιόλαδο 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (και λίγα ακόμη για το σερβίρισμα) 1 σκελίδα σκόρδου 100 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι Τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Βράστε τα ζυμαρικά για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε και διατηρήστε μία κουτάλα από το νερό τους. Βήμα 2 Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε την κόκκινη πιπεριά, με το ελαιόλαδο, τα καρύδια και το σκόρδο. Βήμα 3 Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, ανακατέψτε και αφήστε στο αναμμένο μάτι μέχρι να ζεσταθούν. Βήμα 4 Σερβίρετε στο πιάτο και γαρνίρετε με παρμεζάνα και ψιλοκομμένα καρύδια.newsbeast.gr