Image
Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 11:34 Κρητική διατροφή

Μια εύκολη κ νόστιμη συνταγή με πατάτες παρμεζάνας

Υλικά συνταγής: (Κάνει περίπου 4-6 μερίδες)

3 κουταλιές της σούπας (45g) βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας (25g) παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας (3g) σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα θυμάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
8-10 πατάτες λεπτές σε φέτες

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους (190C). Βουτυρώνετε το ταψάκι για μάφιν και αφήστε το στην άκρη. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο, παρμεζάνα, θυμάρι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε στοίβες και τοποθετήστε τα στα έτοιμα φλιτζάνια μάφιν. Πασπαλίζουμε λίγο φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι.
Ψήστε έως ότου οι άκρες και οι κορυφές γίνουν χρυσοκαφέ και τα κέντρα είναι μαλακά, 55 λεπτά έως 1 ώρα.
Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε τους να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε από το τηγάνι και γαρνίρετε με παρμεζάνα και θυμάρι.


ourlife.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο