Image
Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 11:59 Κρητική διατροφή

Τσίζκεϊκ χωρίς ψήσιμο με φράουλες

 Υλικά

Για τη βάση

126 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας (113 γραμμάρια)βούτυρο

Για την κρέμα
225 γραμμάρια κρέμα τυρί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
133 γραμμάρια ζάχαρη
295 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
340 γραμμάρια τυρί τύπου μασκαρπόνε παγωμένο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

Για την επικάλυψη

225 γραμμάρια φρέσκες φράουλες λεπτοκομμένες σε φέτες (προαιρετικά)
450 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με λίγο νεράκι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι τα τριμμένα μπισκότα, τη ζάχαρη και το βούτυρο έτσι ώστε να έχετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Βάλτε το σε μια αποσπώμενη φόρμα 22 εκατοστών και πιέστε το μίγμα καλά να καλύψει την επιφάνεια και λίγο από τα πλαϊνά με τη βοήθεια ενός ποτηριού με χοντρό πάτο. Βάλτε στο ψυγείο για 30’ λεπτά ή στον καταψύκτη για 15’ για να σταθεροποιηθεί η βάση.
Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη.
Μόλις αφρατέψει, αφήστε το στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, αφού έχετε καθαρίσει τα χτυπητήρια του μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά μέχρι να σχηματίζει κορυφές. Χαμηλώστε την ταχύτητα σε μέτρια προς χαμηλή και βάλτε και το μασκαρπόνε.
Μόλις ενσωματωθεί, διπλώστε με μια σπάτουλα το μίγμα με την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά. Ρίξτε και το χυμό λεμονιού σιγά - σιγά και διπλώνοντας απαλά το μίγμα.
Μόλις είναι έτοιμο, αδειάστε το στη φόρμα με τα μπισκότα και βάλτε το στο ψυγείο το λιγότερο για 4 ώρες αλλά καλύτερα είναι να μείνει όλο το βράδυ.
Διακοσμήστε με τις φέτες φράουλας και ρίξτε από πάνω και την αραιωμένη μαρμελάδα φράουλα.

ourlife.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα