Πέμπτη 04 Μαρτίου 2021 12:35 Κρητική διατροφή Βελουτέ καρότου με τζίντζερ Υλικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ. σ. τριμμένο τζίντζερ 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 850 ml ζωμό λαχανικών 500 γρ. καρότα ψιλοκομμένα 400 γρ. λευκά φασόλια σε κονσέρβα Εκτέλεση Βήμα 1 Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά. Βήμα 2 Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Βήμα 3 Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, τα καρότα και τα φασόλια, καλύψτε και αφήστε να βράσουν για 20- 25 λεπτά. Βήμα 4 Κατεβάστε από τη φωτιά και χτυπήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει μια τέλεια βελούδινη υφή. Βήμα 5 Τοποθετήστε και πάλι στη φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση. Βήμα 6 Σερβίρετε γαρνίροντας με τριμμένα αμύγδαλα και μοσχοκάρυδο.newsbeast.gr