Image
Πέμπτη 04 Μαρτίου 2021 12:35 Κρητική διατροφή

Βελουτέ καρότου με τζίντζερ

 Υλικά

1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σ. τριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
850 ml ζωμό λαχανικών
500 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
400 γρ. λευκά φασόλια σε κονσέρβα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη.
Βήμα 3
Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, τα καρότα και τα φασόλια, καλύψτε και αφήστε να βράσουν για 20- 25 λεπτά.
Βήμα 4
Κατεβάστε από τη φωτιά και χτυπήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει μια τέλεια βελούδινη υφή.
Βήμα 5
Τοποθετήστε και πάλι στη φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 6
Σερβίρετε γαρνίροντας με τριμμένα αμύγδαλα και μοσχοκάρυδο.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα