Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 14:28 Κρητική διατροφή Αρωματικό κέικ πορτοκαλιού με μπαχαρικά Υλικά 4 αβγά 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού 1 κ. γλ. κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδής γλυκάνισος, μάραθος, πιπέρι) 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ. Βήμα 2 Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε καλά. Βήμα 3 Σιγά σιγά ρίξτε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα των αβγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βήμα 4 Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Βήμα 5 Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και αφαιρέστε από τη φόρμα. newsbeast.gr