Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2020 21:57 Εκτός Ελλάδος

Άγκυρα: Καμία κύρωση δε θα μας κάνει να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Καστελόριζο


 

Για κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Καστελόριζο κάνει λόγο σε δήλωσή της η Άγκυρα, λέγοντας ότι καμία κύρωση σε βάρος της δε θα την κάνει να τα απεμπολήσει.

Μερικές ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, όπου θα συζητηθεί η εν γένει συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αλλού, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για μαξιμαλισμό εκ μέρους της Αθήνας την οποία κάλεσε σε άνευ όρων διάλογο.

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους [ελληνικούς] μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναεριού χώρου,» ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

«Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων,» υπογράμμισε η Άγκυρα στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό.»

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε σκοπό να αποτελέσει απάντηση σε άρθρο του Έλληνα Υπουργού Νίκου Δένδια που δημοσιεύθηκε το Σάββατο και έχει επισυνάψει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 20.01.2021

Τζο Μπάιντεν: Θα είμαι πρόεδρος όλων

Μήνυμα ενότητας και περιόδου γιατρειάς από την περίοδο που προηγήθηκε έστειλε ο Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του ομιλία ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του από τον Αρχιδικαστή Ρόμπ ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 20.01.2021

Τζο Μπάιντεν: Το πρώτο tweet του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

Το πρώτο tweet του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στον επίσημο λογαριασμό που το twitter δημιούργησε για τον  46ο Προέδρο των ΗΠΑ.  Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 20.01.2021

Ο Τζο Μπάιντεν 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ - Η Κάμαλα Χάρις η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην τελετή ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο.  Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν οι πρώην πρόεδροι, Μπαρ ...