Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 14:42 Θωρώ/Γροικώ

Επιδότηση 150 ευρώ για αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος: Πώς θα την λάβετε


Επιχορήγηση 150 ευρώ για την απόκτηση αποκωδικοποιητή (και οκταετή εγγύηση), σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας που δεν έχουν σήμα (λευκές περιοχές).

Tο πρόγραμμα αφορά 960 οικισμούς σε λευκές περιοχές, αφού προστίθενται σε πρώτη φάση 520 οικισμοί, ενώ υπάρχει σχεδιασμός να ενταχθούν επιπλέον οικισμοί εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Με το νομοσχέδιο, απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από κατοίκους των λευκών περιοχών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για την επιλογή του παρόχου και τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης ή μέσω ΚΕΠ.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταθέσουν οι δικαιούχοι τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας τους. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα αντλούνται ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι δικαιούχοι μπορούν να απευθυνθούν στην Digea ή την Cosmote για την παροχή της υπηρεσίας τηλεοπτικής κάλυψης. Για όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δεν προβλέπεται καμία οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων με τη μορφή συνδρομής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επιδοτούμενο πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

madata.gr
Post
Θωρώ/Γροικώ Δευτέρα 26.10.2020

Παρέμβαση ΠΕΔ Κρήτης για τις Υπηρεσίες Δόμησης(ΥΔΟΜ) των Δήμων

Με επιστολή της, μετά και από προφορική ενημέρωση και διατύπωση προτάσεων, προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης ζητά να δοθεί χρονική παράταση στην υποχρέωση τ

Post
Θωρώ/Γροικώ Δευτέρα 26.10.2020

Κορονοϊός: Οι επόμενες δύο εβδομάδες κρίνουν το lockdown - Συναγερμός στις Σέρρες

Μια πολύ κρίσιμη περίοδος ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα στη χώρα μας, καθώς η πορεία του κορονοϊού τις επόμενες δύο εβδομάδες θα κρίνει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ή ...

Post
Θωρώ/Γροικώ Δευτέρα 26.10.2020

Λινού: Σε 8 μέρες θα έχουμε διπλάσια κρούσματα. Παγώνη: Δεν θα αντέξουμε με 2.000 κρούσματα

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τον κορονοϊό στη χώρα μας, τονίζει η Αθηνά Λινού - Ανήσυχη και η Ματίνα Παγώνη: Δεν θα αντέξουμε με 2.000 κρούσματα τη μέραΙδιαίτερα ανήσυχη παρουσιάστηκε η Αθηνά Λινο ...