Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 17:36 Γυναίκα

Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε στην εγκυμοσύνη;


Οι μελλοντικοί γονείς που περιμένουν τον ερχομό του μωρού τους, γνωρίζουν πως μόλις το υποδεχθούν θα είναι σίγουρο πιο δύσκολο να καταφέρουν να κοιμηθούν. Ωστόσο, η διαδικασία του ύπνου μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση και κατά τους μήνες της εγκυμοσύνης. Oπως αναφέρει το mommy το φαινόμενο μάλιστα της αϋπνίας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συχνό και φυσιολογικό και συνήθως εκδηλώνεται από το δεύτερο έως το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα, μπορεί να κοιμηθείτε περισσότερο από το συνηθισμένο κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνη, καθώς μπορεί να αισθανθείτε πιο έντονη κούραση, αφού το σώμα σας προετοιμάζεται κατάλληλα για να φιλοξενήσει εννέα μήνες το μωρό σας.

Γιατί είναι δύσκολος ο ύπνος;

Ο πρώτος και βασικότερος ίσως λόγος πίσω από τα προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το αυξανόμενο μέγεθος του εμβρύου, καθώς το μέγεθος μπορεί να σας δυσκολέψει να βρείτε μια βολική στάση ύπνου. Εάν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε στην πλάτη ή στο στομάχι, μπορεί να έχετε πρόβλημα να συνηθίσετε στον ύπνο στο πλάι, όπως προτείνουν οι γιατροί. Επίσης, η μετατόπιση στο κρεβάτι γίνεται πιο δύσκολη καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται και το μέγεθός σας αυξάνεται παράλληλα. Άλλα κοινά φυσικά συμπτώματα μπορεί επίσης να επηρεάσουν τον ύπνο:

Η συχνή ανάγκη για τουαλέτα: Τα νεφρά σας λειτουργούν πιο έντονα για να φιλτράρουν τον αυξημένο όγκο αίματος που κινείται μέσω του σώματός σας και αυτή η διαδικασία φιλτραρίσματος δημιουργεί περισσότερα ούρα. Παράλληλα καθώς το μωρό σας μεγαλώνει και η μήτρα μεγαλώνει, η πίεση στην κύστη σας αυξάνεται. Αυτό σημαίνει περισσότερες επισκέψεις στο μπάνιο, τόσο κατά την διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός: Ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται για να αντλεί περισσότερο αίμα και καθώς όλο και περισσότερο το αίμα σας πηγαίνει στη μήτρα, η καρδιά σας λειτουργεί πιο έντονα για να στείλει επαρκές αίμα στο υπόλοιπο σώμα σας.

Δύσπνοια:Η αύξηση των ορμονών της εγκυμοσύνης θα σας κάνει να αναπνέετε πιο βαθιά, γεγονός που μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ότι πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο για να αναπνεύσετε. . Αργότερα, η αναπνοή σας μπορεί να γίνει πιο δύσκολη καθώς η μήτρα που μεγαλώνει καταλαμβάνει περισσότερο χώρο, με αποτέλεσμα την πίεση στο διάφραγμα σας, τον μυ που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τους πνεύμονές σας.

Καούρα και δυσκοιλιότητα: Πολλές έγκυες γυναίκες αντιμετωπίζουν καούρα, που εκδηλώνεται όταν τα περιεχόμενα του στομάχου παλινδρομούν στον οισοφάγο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ολόκληρο το πεπτικό σύστημα επιβραδύνεται και η τροφή παραμένει στο στομάχι και τα έντερα περισσότερο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καούρα ή δυσκοιλιότητα. Αυτά μπορεί να επιδεινωθούν αργότερα στην εγκυμοσύνη όταν η αναπτυσσόμενη μήτρα πιέζει το στομάχι ή το παχύ έντερο.

 

madata.gr
Post
Γυναίκα Πέμπτη 23.09.2021

Μακριά μαλλιά: Οι τροφές που πρέπει να τρώτε για να τα αποκτήσετε πιο γρήγορα

Τα μακριά, δυνατά και λαμπερά μαλλιά αποτελούν σχεδόν όνειρο της κάθε γυναίκας. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο για να γίνει πραγματικότητα. Φυσικά, είναι σημαντικό να διατηρείτε το τριχωτό της κεφαλής σα

Post
Γυναίκα Τρίτη 21.09.2021

Τρεις τρόποι για να φτιάξετε σπιτικό γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ

Ενώ το νόημα των παραδοσιακών γαλακτωμάτων ντεμακιγιάζ μπορεί να είναι η απομάκρυνση των χημικών από το μακιγιάζ, πολλά από αυτά απλώς προσθέτουν επιπλέον χημικά στο πρόσωπό σας, καθώς, μεταξύ άλλων σ

Post
Γυναίκα Δευτέρα 20.09.2021

Το προϊόν που δεν γνωρίζατε ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση της γήρανσης

Το χρησιμοποιείτε όλες σε καθημερινή βάση Κρέμες ματιών, οροί, έλαια προσώπου και κρέμες νυχτός είναι από τα πιο δημοφιλή προϊόντα που χρησιμοποιούν οι περισσότερες γυναίκες για να προλάβουν ή να α