Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 10:29 Εκτός Ελλάδος

Η αληθινή ιστορία του ανθρώπου που επιβίωσε 382 ημέρες χωρίς φαγητό


Η νηστεία για περισσότερο από ένα χρόνο πιθανότατα να ακούγεται μη ρεαλιστικό, αν όχι εξωπραγματικό, ωστόσο ένα παλιό ιατρικό περιοδικό προσφέρει επιστημονική απόδειξη ότι κάποτε υπήρξε άνθρωπος που όχι μόνο δεν έφαγε τίποτα για 382 ημέρες, αλλά έζησε για να αφηγηθεί την ιστορία του.

Στην έκδοση του 1973 ενός ιατρικού περιοδικού μεταπτυχιακών φοιτητών Ιατρικής, δημοσιεύθηκε η απίστευτη ιστορία του 27χρονου «εξαιρετικά παχύσαρκου» άνδρα από τη Σκωτία, ο οποίος σταμάτησε να τρώει για συνολικά 382 μέρες, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να χάσει βάρος.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει συνολικά 125 κιλά και να ζυγίζει 81 κιλά, ενώ πριν την «απεργία πείνας», το βάρος του ήταν 206 κιλά. Σύμφωνα με τους γιατρούς του University of Dundee School of Medicine στη Βρετανία, το βάρος του άνδρα παρέμεινε σταθερό στα 88 κιλά, για πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την τουλάχιστον ασυνήθιστη αυτή «δίαιτα».

«Πριν μερικά χρόνια ένας εξαιρετικά παχύσαρκος άνδρας προσήλθε για θεραπεία. Αρχικά, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να παρατεταμένη νηστεία, όμως από τη στιγμή που προσαρμόστηκε τόσο καλά και σε συνδυασμό με την αγωνία του να φτάσει στο ιδανικό βάρος, η νηστεία συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να αποτελεί την πιο μακροχρόνια νηστεία μέχρι σήμερα (σ.σ. Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, 1971)», έγραψαν τότε οι γιατροί, κατά τη δημοσίευση της υπόθεσης.

Ο άνδρας δεν έφαγε καθόλου στερεά τροφή καθώς η καύση του λίπους του σώματός του κάλυπτε τις ενεργειακές του ανάγκες και παρόλο μετά από ένα σημείο, παρουσίασε συμπτώματα υπογλυκαιμίας, οι γιατροί κατάφεραν με την κατάλληλη αγωγή να τον κρατήσουν υγιή.

 

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 28.11.2020

Οι χειρότερες πανδημίες που έπληξαν την ανθρωπότητα και πόσο κράτησαν

Και τι δεν έζησε ο άνθρωπος στη μακρά ιστορία του πάνω στη Γη, βιώνοντας από πρώτο χέρι θάνατο, πανικό και όλεθρο. Αλλά και καταστάσεις που εξαφάνιζαν μαζικά τους πληθυσμούς, ερημώνοντας χωριά, πόλει

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 26.11.2020

Εμβόλιο κορονοϊού: Πώς θα γίνει η μεταφορά του - Οι τρόποι διανομής του

Ενώ όλος ο πλανήτης περιμένει τα ελπιδοφόρα εμβόλια που αναμένεται να περιορίσουν την πανδημία, αρκετά ερωτήματα τίθεται, ενώ οι επαγγελματίες της αλυσίδας μεταφορά/συντήρηση/αποθήκευση/διανομή (logi ...

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 26.11.2020

Τουρκία: Ισόβια σε 337 άτομα για το αποτυχημένο πραξικόπημα σε βάρος του Ερντογάν

Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σήμερα σε ποινές ισόβιας κάθειρξης 337 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, στο τέλος της κύριας δίκης σχετικά με την ...