Image
Κυριακή 24 Μαΐου 2020 22:39 Θωρώ/Γροικώ

«Φίλιππος Ηλιάκης : «Τρομαγμένος διαπιστώνω ότι δεν άλλαξε κάτι...»

Για 14η χρονιά ο κ.Φίλιππος Ηλιάκης,αδερφός του Ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ,μας συγκίνησε με το λόγο του .Η κατάθεση ψυχής του στο ετήσιο μνημόσυνο που τελείται κάθε χρόνο στο νησί μας,μας συγκινεί βαθύτατα. Και αυτό δεν είναι τυχαίο ,αφού κάθε φορά ο πόνος του συνυφαίνεται με ηχηρά ,ξεκάθαρα και σαφή μηνύματα που στέλνει πανταχόθεν κάθε 23η Μαΐου από το νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου ,το νησί μας ,την Κάρπαθο.

Για αυτό πλέον ο Φίλιππος Ηλιάκης, είναι για όλους όσους τον έχουμε γνωρίσει , ο δικός μας Φίλιππος...

Σας παραθέτουμε την ομιλία του από τη σημερινή Τελετή Μνήμης :

“Kλείνω τα μάτια ,όπως επανειλημμένα, έχω κάνει εδώ στην Κάρπαθο .

Ο Σμηναγός Ηλιάκης είναι εδώ , δίπλα μας και τιμούμε όχι τον χαμό του μα την διάσωση του από το ύπουλο χτύπημα.

Τα ανοίγω.

Αναρωτιέμαι : άλλαξε κάτι από τις 23/5/2006 μέχρι σήμερα;

Τρομαγμένος, διαπιστώνω ότι, δεν άλλαξε κάτι, μόνο ο Κώστας δεν είναι εδώ, τα υπόλοιπα ΟΧΙ απλώς τα ίδια , μα ακόμη χειρότερα.

Ευθεία πλέον αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, για τα οποία εθελοθυσιάστηκε ο σμηναγός.

Υπηρπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά, τραμπουκισμοί στην θάλασσα του Αιγαίου, απόπειρα παραβίασης χερσαίων συνόρων στον Έβρο με όχημα μετανάστες και λαθρομετανάστες.

Όταν την οργανωμένη κατασκοπευτική – πολεμική τους αποστολή στις 23/5/2006 , μα και λίγες εβδομάδες πριν τα παραλίγο δυστυχήματα με ξεκάθαρο στόχο το θερμό επεισόδιο, τα θεωρείς παραλίγο ατυχήματα και ΟΧΙ πειθαρχημένη εκτέλεση οδηγιών ή εντολών, όταν παραδίδεις τον υπαίτιο του χτυπήματος στον σμηναγό δίχως καν τυπική ανάκριση, τότε υποβαθμίζεις την σοβαρότητα των γεγονότων και μοιραία αποθρασύνονται, ΕΦΌΣΟΝ ούτε πριν, ούτε μετά το χτύπημα στον σμηναγό ήταν σαφή τα όρια ανοχής μας.

Αυτό που είναι σαφές και κατανοητό στον νεοΟθωμανό Σουλτάνο, είναι ότι εάν προχωρήσει παραπέρα, θα βρει απέναντι του με τον ίδιο ζήλο ,ικανότητες, πίστη στην πατρίδα , αυταπάρνηση και τιμή στον όρκο για την προστασία της τους άνδρες πρώτης γραμμής σε αέρα στεριά και θάλασσα, όπως ο σμηναγός (Ι) Ηλιάκης Κωνσταντίνος.

Δημιούργησαν ένα σύμβολο, ένα σημείο αναφοράς που θα βρουν μπροστά τους εάν χρειαστεί .

Ας είναι αιωνία η μνήμη σου αγαπημένε μας αδελφέ .”

Πηγή: kritipress.gr
Post
Θωρώ/Γροικώ Πέμπτη 09.07.2020

Σωτήρης Τσιόδρας: Για δεν έγινε ακαδημαϊκός - Το παρασκήνιο του όχι

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμος με την μάχη κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πρόσφατα προτάθηκε από τον Κώστα Συνολάκη να γίνει μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ωσ ...

Post
Θωρώ/Γροικώ Πέμπτη 09.07.2020

ΚΥΑ για Εκκλησίες: Παρατείνονται μέχρι 21 Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα

Με νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων (όπως ίσχυε με την προηγού ...

Post
Θωρώ/Γροικώ Πέμπτη 09.07.2020

Πλήθος κόσμου στην πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Για ακόμη μία ημέρα συνεχίζονται οι πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που ψηφίζεται σήμερα.Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, αφετηρία είναι τα Προπύλ ...