Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 16:07 Θωρώ/Γροικώ

Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Αθανάσιος Ράντος


Νεος πρόεδρος της Συμβουλίου της Επικρατείας ορίζεται ο Αθανάσιο Ράντος, με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου. 

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για την επιλογή νέου Προέδρου του ΣτΕ:

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε για τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο Αντιπρόεδρό του, κ. Αθανάσιο Ράντο. 

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Ράντος 

Ο Αθανάσιος Ράντος είναι μέχρι προσφάτως Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1953. Έλαβε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1976) με Άριστα καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών πάνω στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (1990) με μεγάλη διάκριση.

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1978 και μεταξύ των σημαντικότερων θέσεων που έχει υπηρετήσει είναι οι εξής:

Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας, 1979.
Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 1984.
Σύμβουλος της Επικρατείας, 1996.
Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 2009.
Ήδη, Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του  Δικαστηρίου.

Προήδρευσε επί σειρά ετών του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ ΑΕΙ. Προεδρεύων επί σειρά ετών του Συμβουλίου Συμμόρφωσης της Διοικήσεως στις δικαστικές αποφάσεις. Διετέλεσε για τρεις θητείες μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και προήδρευσε σε συνεδριάσεις του. Επίσης, υπήρξε μέλος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Δίδαξε επί 21 έτη στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο) καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Μελέτες και εισηγήσεις του σε επιστημονικά συνέδρια δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά.

Διετέλεσε πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής της Επετηρίδας Δικαίου Προσφύγων και Αλλοδαπών, που εκδίδεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς και άλλων επιστημονικών περιοδικών και σωματείων. Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά.

 

madata.gr
Post
Θωρώ/Γροικώ Κυριακή 05.04.2020

Πόσο πιθανό είναι ν’ ακυρωθούν όλα τα καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ;

Κάποιος θα μπορούσε να πει πως την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά εξαιτίας του κορονοϊού σε κάθε γωνιά του πλανήτη, δεν είναι δα και τόσο σημαντικό το τι θα απογίνει με τα μουσικά φεσ ...

Post
Θωρώ/Γροικώ Κυριακή 05.04.2020

Έρχονται φέσια στα ενοίκια καταστημάτων

Για πτώση εισπράξεων έως και 90% κάνει λόγο η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης - Στο χείλος της οικονομικής καταστροφής επιχειρήσεις του κλάδου   Πληθαίνουν οι φωνές από αλυσίδες λι ...

Post
Θωρώ/Γροικώ Κυριακή 05.04.2020

«Νιώθεις ότι μπορεί να μην αγκαλιάσεις ξανά αυτούς που αγαπάς». Συγκλονίζει ο Αλέξης Παπαχελάς

Συγκλονίζει ο Αλέξης Παπαχελάς με την περιγραφή του. Ο διευθυντής της «Καθημερινής» με άρθρο του στην εφημερίδα περιγράφει την περιπέτεια της υγείας του και τη νοσηλεία του στη ΜΕΘ. «Από τη μία στιγμ ...