Image
Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 16:25 Κρητική διατροφή

Το Μουσείο Οίνου «La Cite du Vin» τιμά τα κρητικά κρασιά!

Εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την Οινική Κρήτη είναι η Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, δεδομένου ότι θα είναι τιμώμενη οινοπαραγωγική περιοχή στο La Cite du Vin, στο Μπορντό της Γαλλίας.
Οι δύο φορείς, το «La Cite du Vin» και το Wines of Crete, έχουν αναπτύξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μια συνεργασία στο πλαίσιο της οποίας η οινική Κρήτη παρουσιάζεται καθημερινά στους εκατοντάδες επισκέπτες αυτού του μοναδικού παγκόσμιου οινικού σημείου αναφοράς. Μέσω γευσιγνωσιών, διάθεσης έντυπου υλικού αλλά και ηλεκτρονικής παρουσίας στα μέσα που διαθέτει το κέντρο προβολής του παγκόσμιου αμπελώνα, η Κρήτη είναι παρούσα με τις τοπικές της ποικιλίες, το ιστορικό της υπόβαθρο αλλά και τα εμφιαλωμένα της κρασιά. Από το 2016 έως σήμερα τρεις χιλιάδες επιλεγμένες φιάλες του Κρητικού Αμπελώνα έχουν διατεθεί στο κοινό, στο μέγαρο της πόλης του Κρασιού στο Μπορντό. Φέτος, μάλιστα, ανανεώθηκε το συμβόλαιο συνεργασίας με το «La Cite du vin» για ακόμα τρία χρόνια.
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, διοργανώνονται από το «La Cite du Vin» δύο σεμινάρια-γευσιγνωσίες διάρκειας 90’ το καθένα όπου η Κρήτη με το Βιδιανό, το Λιάτικο, το Κοτσιφάλι, το Μαντηλάρι και το Ρωμέικο, θα είναι στο επίκεντρο της γευστικής δοκιμής.
Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης 17 και της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, διοργανώνονται στον ίδιο χώρο δύο αντίστοιχα σεμινάρια από το Wines of Crete για τα στελέχη του «La Cite du Vin» που διαχειρίζονται τους επισκέπτες και τις εν γένει δραστηριότητες του Κέντρου, προκειμένου να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τα δεδομένα του κρητικού αμπελώνα και την σύγχρονη δυναμική του πορεία σε όλες του τις εκφάνσεις, όπως η προσήλωση στις γηγενείς ποικιλίες και η οινοτουριστική ανάπτυξη. Τα σεμινάρια θα υποστηρίξουν, οι Γεωργία Λύτρα Ph.D., Ass. Prof. of Enology και ο Νίκος Μηλιαράκης, οινοποιός και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου.
Το «La Cite du vin» είναι μία σύγχρονη δομή, αφιερωμένη στην κουλτούρα και στον πολιτισμό του κρασιού παγκοσμίως και βρίσκεται στο Μπορντό Γαλλίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο με μοντέρνα αρχιτεκτονική οπτική. Στους χώρους του φιλοξενεί εκθέσεις, εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές, με απώτερο σκοπό να δει ο κόσμος το κρασί με μία άλλη οπτική, χωρίς σύνορα. Για το λόγο αυτό φιλοξενεί κρασιά από όλο τον κόσμο, δίνοντας στον επισκέπτη μία εικόνα του Παγκόσμιου οινικού πολιτισμού.

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα