Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 21:07 Είς Υγείαν

Ο σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σας


Για πολλούς η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι καφέ. Ωστόσο, λίγοι από εμάς πίνουμε τον καφέ μας σκέτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά και να βλάπτουμε την υγεία μας. Τι θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε;

Το πρώτο υλικό που δεν θα πρέπει να βάζεις στον καφέ σου είναι πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο που φαντάζεσαι πως είναι βλαβερό. Σύμφωνα με έρευνες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα στον καφέ, καθώς όταν αυτό αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα, ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές. Επιπλέον, οι διατροφολόγοι συμπληρώνουν πως το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό και είναι η κύρια αιτία που μπορεί να μην χάνει κανείς βάρος.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τους καφέδες “τούρτες”, οι οποίοι έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Οι συγκεκριμένοι καφέδες, λόγω των πλούσιων στρώσεων από σαντιγί και σιρόπι που είναι “λουσμένοι” μπορούν να φτάσουν αστρονομικές ποσότητες θερμίδων. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος καφές σε μικρό ποτήρι, με διπλή δόση από σιρόπι σοκολάτας μπορεί να έχει μέχρι και 300 θερμίδες! Και αυτές είναι οι γνωστές “άδειες” θερμίδες, οι οποίες δεν έχουν καμία διατροφική αξία. Αν εξαιρέσεις τη γευστική απόλαυση που προσφέρουν, περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν!

Ακόμα και αν αποφεύγεις αυτού του είδους τους καφέδες, πολύ πιθανό είναι να γεμίζεις την κούπα σου με μερικά κουταλάκια ζάχαρη, η οποία όχι μόνο αποτελεί την αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, αλλά και σύμφωνα με τους λάτρεις του καφέ, αλλοιώνει την αυθεντική γεύση του χαρμανιού. Αν, ωστόσο, δεν θέλεις να “φορτωθείς” περιττές θερμίδες, προτίμησε να προσθέσεις φυσικά γλυκαντικά, που θεωρούνται πιο υγιεινά, μιας και κάποιες έρευνες ενοχοποιούν την ασπαρτάμη και άλλα τεχνητά γλυκαντικά ως καρκινογόνα.

 

Κι αν μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι ποιος τελικά είναι ο ιδανικός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου, η απάντηση είναι μία και πολύ πιθανό να μην σου αρέσει: Σκέτο!

Πηγή: olivemagazine.gr

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 19.04.2024

Η χορήγηση τεστοστερόνης μπορεί να αυξήσει το αίσθημα του πόνου, σύμφωνα με μελέτη

Τα άτομα που λαμβάνουν τεστοστερόνη βρίσκονται σε μία διαρκή εγρήγορση. Η χορήγηση τεστοστερόνης ενισχύει την αντίληψη επώδυνων και μη σωματοαισθητικών ερεθισμάτων, όπως έδειξε μία νέα μελέτη. Σύμφ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 19.04.2024

Βιταμίνη D3: Γιατί είναι τόσο σημαντική και ποιες οι πηγές της

Η βιταμίνη D3 έχει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της υγείας των οστών, της υποστήριξης του ανοσοποιητικού και πολλών άλλων. Παράγεται από τον

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 18.04.2024

Ηράκλειο: Συνεδρίαση για το ζήτημα της Υγείας στην Κρήτη

Στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση για το ζήτημα της Υγείας στην Κρήτη, όπου έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Παπαβα