Image
Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 10:36 Μουσαφίρης

Διακοπές με 50% λιγότερα έξοδα μετακίνησης

Με την τιμή της αμόλυβδης να καταγράφει μια ξέφρενη κούρσα το τελευταίο διάστημα, έχοντας ξεπεράσει για ακόμη μία φορά το 1,60 ευρώ το λίτρο, η στροφή στα εναλλακτικά καύσιμα και ειδικότερα σε ένα σύστημα υγραερίου αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Ειδικότερα αυτή την περίοδο που οι διακοπές αποτελούν προτεραιότητα για τον μέσο Έλληνα και οι μετακινήσεις αυξάνονται όσο ποτέ άλλοτε μέσα στο χρόνο, παρατηρείται έντονη στροφή των οδηγών προς την υγραεριοκίνηση και ως εκ τούτου ραγδαία αύξηση των εγκαταστάσεων συστημάτων υγραερίου σε οχήματα που κινούνται με βενζίνη ή ακόμα και με πετρέλαιο.

Διακοπές με 50% λιγότερα έξοδα μετακίνησης. ΔΕΣ ΕΔΩ!

Μαρτυρίες οδηγών που έχουν ήδη κάνει στροφή στην υγραεριοκίνηση, υποδεικνύουν τεράστια εξοικονόμηση από το πρώτο κιόλας χιλιόμετρο που τους επέτρεψε, όχι απλά να αποταμιεύουν τα μισά από τα έξοδα που έκαναν πριν για βενζίνη, αλλά να προσφέρουν στον εαυτό τους ακόμη και περισσότερες ημέρες διακοπών χάρη στα χρήματα που τους περίσσευαν.

Το πιο σημαντικό δε με το υγραέριο είναι, ότι δε φοβάσαι να κάνεις χιλιόμετρα. Αντιθέτως, όσο περισσότερο οδηγείς, τόσο περισσότερο κερδίζεις.

Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν ήδη από 300.000 αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο και κερδίζουν καθημερινά, ενώ ο αριθμός τους ανεβαίνει συνεχώς, εξαιτίας της διαρκούς αύξησης που καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης, της φιλικής τους στάσης απέναντι στο περιβάλλον και της κρίσης των diesel αυτοκινήτων!

Η αρνητική εξέλιξη στις τιμές του πετρελαίου και τη βενζίνης, δεν αφορά μόνο στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα που είναι πιο ελκυστικά για μεγάλες διαδρομές, αλλά και στα μικρότερα, αφού αυτά είναι συνήθως και τα πιο δημοφιλή για την μετακίνηση στην πόλη!

Μοναδική λύση στη μείωση του κόστους χρήσης αποτελεί το υγραέριο κίνησης το οποίο αποδεδειγμένα είναι έως 50% πιο οικονομικό από την αμόλυβδη και έως 20% από το πετρέλαιο κίνησης.

Μάλιστα το μικρό κόστος μετατροπής αλλά και το ευρύ δίκτυο διανομής σε όλη την Ελλάδα καθιστά το υγραέριο το ιδανικό εναλλακτικό καύσιμο έναντι των υπολοίπων εναλλακτικών επιλογών.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε επίσης την άμεση απόσβεση που θα έχει ο κάτοχος του οχήματος που θα τοποθετήσει σύστημα υγραεριοκίνησης,  μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες!

Πέραν της οικονομίας όμως, το υγραέριο έχει πολλαπλά οφέλη. Η καύση του υγραερίου δεν αφήνει κατάλοιπα στους κυλίνδρους του κινητήρα, γεγονός που επιδρά θετικά στη διάρκεια ζωής του.

Επίσης τα οχήματα στα οποία έχουν τοποθετηθεί συστήματα υγραεριοκίνησης είναι πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Παρουσιάζουν μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (κατά 10% σε σύγκριση με την βενζίνη και 5% σε σύγκριση με το πετρέλαιο), εκπέμπουν 40% λιγότερα σωματίδια από το πετρέλαιο και 60% λιγότερα οξείδια του αζώτου απ’ ό,τι η βενζίνη ενώ παράγουν 60% λιγότερο μονοξείδιου του άνθρακα σε σύγκριση με την βενζίνη και 90% σε σύγκριση με το πετρέλαιο.

 

newsbeast.gr
Post
Μουσαφίρης Σάββατο 30.05.2020

Θεοχάρης: Από τις 15 Ιουνίου ανοίγουμε τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Ελλάδας

Το σχέδιο της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού ξεδίπλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο CNN και υπογραμίζοντας ότι από τις 15 Ιουνίου προχωρά η σταδιακή άρση των εξωτερικών πε

Post
Μουσαφίρης Σάββατο 30.05.2020

Αυτές είναι οι 29 χώρες που θα στείλουν πρώτες τουρίστες στην Ελλάδα - Λίστα

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού η λίστα με τις χώρες, για τους τουρίστες των οποίων από τις 15 Ιουνίου «ανοίγουν τα σύνορα», με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναλ

Post
Μουσαφίρης Παρασκευή 29.05.2020

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Σε ποιους δημοφιλείς προορισμούς μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ως είθισται, αποτελεί το πρώτο επίσημο τριήμερο σύντομων διακοπών και αποδράσεων για το καλοκαίρι. Υπό κανονικές συνθήκες, τέτοιες μέρες, δημοφιλείς προορισμοί, τα ελ ...