Image
Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 10:36 Μουσαφίρης

Διακοπές με 50% λιγότερα έξοδα μετακίνησης

Με την τιμή της αμόλυβδης να καταγράφει μια ξέφρενη κούρσα το τελευταίο διάστημα, έχοντας ξεπεράσει για ακόμη μία φορά το 1,60 ευρώ το λίτρο, η στροφή στα εναλλακτικά καύσιμα και ειδικότερα σε ένα σύστημα υγραερίου αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Ειδικότερα αυτή την περίοδο που οι διακοπές αποτελούν προτεραιότητα για τον μέσο Έλληνα και οι μετακινήσεις αυξάνονται όσο ποτέ άλλοτε μέσα στο χρόνο, παρατηρείται έντονη στροφή των οδηγών προς την υγραεριοκίνηση και ως εκ τούτου ραγδαία αύξηση των εγκαταστάσεων συστημάτων υγραερίου σε οχήματα που κινούνται με βενζίνη ή ακόμα και με πετρέλαιο.

Διακοπές με 50% λιγότερα έξοδα μετακίνησης. ΔΕΣ ΕΔΩ!

Μαρτυρίες οδηγών που έχουν ήδη κάνει στροφή στην υγραεριοκίνηση, υποδεικνύουν τεράστια εξοικονόμηση από το πρώτο κιόλας χιλιόμετρο που τους επέτρεψε, όχι απλά να αποταμιεύουν τα μισά από τα έξοδα που έκαναν πριν για βενζίνη, αλλά να προσφέρουν στον εαυτό τους ακόμη και περισσότερες ημέρες διακοπών χάρη στα χρήματα που τους περίσσευαν.

Το πιο σημαντικό δε με το υγραέριο είναι, ότι δε φοβάσαι να κάνεις χιλιόμετρα. Αντιθέτως, όσο περισσότερο οδηγείς, τόσο περισσότερο κερδίζεις.

Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν ήδη από 300.000 αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο και κερδίζουν καθημερινά, ενώ ο αριθμός τους ανεβαίνει συνεχώς, εξαιτίας της διαρκούς αύξησης που καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης, της φιλικής τους στάσης απέναντι στο περιβάλλον και της κρίσης των diesel αυτοκινήτων!

Η αρνητική εξέλιξη στις τιμές του πετρελαίου και τη βενζίνης, δεν αφορά μόνο στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα που είναι πιο ελκυστικά για μεγάλες διαδρομές, αλλά και στα μικρότερα, αφού αυτά είναι συνήθως και τα πιο δημοφιλή για την μετακίνηση στην πόλη!

Μοναδική λύση στη μείωση του κόστους χρήσης αποτελεί το υγραέριο κίνησης το οποίο αποδεδειγμένα είναι έως 50% πιο οικονομικό από την αμόλυβδη και έως 20% από το πετρέλαιο κίνησης.

Μάλιστα το μικρό κόστος μετατροπής αλλά και το ευρύ δίκτυο διανομής σε όλη την Ελλάδα καθιστά το υγραέριο το ιδανικό εναλλακτικό καύσιμο έναντι των υπολοίπων εναλλακτικών επιλογών.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε επίσης την άμεση απόσβεση που θα έχει ο κάτοχος του οχήματος που θα τοποθετήσει σύστημα υγραεριοκίνησης,  μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες!

Πέραν της οικονομίας όμως, το υγραέριο έχει πολλαπλά οφέλη. Η καύση του υγραερίου δεν αφήνει κατάλοιπα στους κυλίνδρους του κινητήρα, γεγονός που επιδρά θετικά στη διάρκεια ζωής του.

Επίσης τα οχήματα στα οποία έχουν τοποθετηθεί συστήματα υγραεριοκίνησης είναι πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Παρουσιάζουν μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (κατά 10% σε σύγκριση με την βενζίνη και 5% σε σύγκριση με το πετρέλαιο), εκπέμπουν 40% λιγότερα σωματίδια από το πετρέλαιο και 60% λιγότερα οξείδια του αζώτου απ’ ό,τι η βενζίνη ενώ παράγουν 60% λιγότερο μονοξείδιου του άνθρακα σε σύγκριση με την βενζίνη και 90% σε σύγκριση με το πετρέλαιο.

 

newsbeast.gr
Post
Μουσαφίρης Δευτέρα 22.07.2019

Στη Μύκονο για διακοπές η μικρή κόρη του Τραμπ

Η μικρότερη κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Τίφανι Τραμπ, επισκέπτεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι τη Μύκονο, καθώς είχε περάσει και πέρσι μέρος των καλοκαιρινών της διακοπών στο νησί ...

Post
Μουσαφίρης Πέμπτη 18.07.2019

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Αποτελέσματα. Πώς θα κάνετε ένσταση

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2019. Οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα το ...

Post
Μουσαφίρης Τετάρτη 17.07.2019

Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Δείτε εδώ αναλυτικά τα προσωρινά αποτελέσματα

Τα προσωρινά αποτελέσματα με τους δικαιούχους για δωρεάν διακοπές, αλλά και τα τουριστικά καταλύματα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, ανήρτησε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δ ...