Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 20:52 Είς Υγείαν

Έξι λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας


Το να κρατάτε τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, πολλά κοινά λάθη στον τρόπο ζωής μπορεί να επιβραδύνουν το μεταβολισμό σας και να δυσκολέψουν να χάσετε τα περιττά κιλά.

Καταναλώνετε ελάχιστες θερμίδες

Η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση του μεταβολισμού. Όταν μειώνετε δραματικά την πρόσληψη θερμίδων, το σώμα σας μπαίνει σε κατάσταση κινδύνου και μειώνει τον ρυθμό με τον οποίο καίει θερμίδες. Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση λιγότερων από 1.000 θερμίδων ημερησίως μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον μεταβολικό σας ρυθμό.

Αποφεύγετε την πρωτεΐνη

Η κατανάλωση αρκετών πρωτεϊνών είναι εξαιρετικά σημαντική για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Εκτός από το γεγονός ότι σας βοηθάει να αισθάνεστε πλήρεις, η πρόσληψη πρωτεϊνών μπορεί να αυξήσει σημαντικά το ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες.

Κάνετε καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του αριθμού των θερμίδων που καίτε καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί άνθρωποι περνούν πολλές ώρες καθιστοί, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον μεταβολικό ρυθμό και στη γενική υγεία. Παρόλο που η γυμναστική μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον αριθμό των θερμίδων που καίτε, ακόμα και η βασική σωματική άσκηση, όπως το να κάνετε δουλειές του σπιτιού ή να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ύπνος για λιγότερες ώρες από ό, τι χρειάζεστε μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και της κατάθλιψης. Αρκετές μελέτες σημειώνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί επίσης να μειώσει τον μεταβολικό σας ρυθμό και να αυξήσει την πιθανότητα αύξησης του σωματικού βάρους.
Μάλιστα, μία έρευνα διαπίστωσε ότι οι υγιείς ενήλικες που κοιμόντουσαν 4 ώρες τη νύχτα για 5 διαδοχικές νύχτες παρουσίασαν κατά μέσο όρο 2,6% μείωση στον μεταβολικό τους ρυθμό. Ο ρυθμός τους επανήλθε στο φυσιολογικό μετά από 12 ώρες συνεχούς ύπνου.

Καταναλώνετε αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά είναι επιζήμια για την υγεία σας και η υψηλή κατανάλωσή συνδέεται με διάφορες ασθένειες, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.
Πολλές από τις αρνητικές επιπτώσεις των ζαχαρούχων γλυκαντικών που περιέχονται σε αυτά μπορούν να αποδοθούν στη φρουκτόζη.

Δεν κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης

Η γυμναστική με βάρη είναι μία καλή στρατηγική για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας. Η προπόνηση δύναμης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό σε υγιείς ανθρώπους, καθώς και σε εκείνους που έχουν καρδιακές παθήσεις ή είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Αυτό συμβαίνει διότι αυξάνει τη μυϊκή μάζα και έτσι αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων που καίτε.

Πηγή: onmed.gr

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 17.11.2019

Πόλος έλξης η Κρήτη στην παρένθετη μητρότητα και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Ηράκλειο το διεθνές συνέδριο για την γονιμότητα που τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους σαράντα κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες επιστήμονες. Ένα

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 17.11.2019

Χοληστερόλη: Τι να τρώτε για να την «σπάσετε»

Η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μείωση των κορεσμένων λιπαρών και αντικατάστασή τους με καθημερινές τροφές που περιέχουν περισσότ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 12.11.2019

Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων το 2020

Σε «πάγωμα» των τιμών των φαρμάκων, αλλά και μειώσεις έως και 7% για κάποια από αυτά, προχωρά η κυβέρνηση: σχετικές δηλώσεις έκανε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ ...