Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 22:54 Είς Υγείαν

Το φάρμακο που έχουμε πάρει όλοι και προκαλεί πρόωρο θάνατο


Ο μύθος ότι τα φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγή γιατρού, είναι και ακίνδυνα, καταρρίπτεται από το πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις. 

Σε 1000 άτομα δείγμα βρέθηκαν 45 πρόωροι θάνατοι. Όλοι με ένα κοινό, έπαιρναν τα γνωστά σε όλους μας φάρμακα που ανακουφίζουν την καούρα. Τα φάρμακα αυτά πωλούνται πλέον και στα super market, και ο κόσμος τα έχει συνδυάσει με οποιαδήποτε ενόχληση στο στομάχι.

Οι επιστήμονες ήταν η δεύτερη φορά που προσπάθησαν να συνδέσουν κάποιες επιπλοκές στην υγεία, με τη χρήση αυτών των φαρμάκων, αλλά δεν είχαν καταφέρει να παρουσιάσουν ολοκληρωμένη την έρευνά τους.

Σήμερα η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα φάρμακα για την καούρα συνδέονται με επιπλοκές στη καρδιά, νεφροπάθειες και καρκίνο στο πεπτικό σύστημα.

Ακόμα και η χρήση αυτών των χαπιών στη ποσότητα που συνίσταται, μπορεί να γίνει επικίνδυνη και για αυτό, συνιστούν στο κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κάνουν κατάχρηση.

eradio

 

 
Post
Είς Υγείαν Τρίτη 25.06.2019

Προσοχή για την αγορά φακών επαφής μέσω ίντερνετ - Τι πρέπει να προσέχουμε

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού που χρησιμοποιεί ή πρόκειται να χρησιμοποιήσει φακούς επαφής, για την ορθή αγορά και διακίνησή τους, αλλά και την ασφαλή χρήση και την φροντίδα τους, εφιστούν οι ...

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 25.06.2019

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέχετε όταν τρώτε έξω

Χρήσιμες συμβουλές για την σωστή επιλογή τροφίμων τα οποία καταναλώνονται εκτός σπιτιού παραθέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ι καταναλωτές οι οποίοι επ

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 23.06.2019

Κουνούπια: Αυτά τα φυτά τα απωθούν

Πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν χημικά εντομοαπωθητικά και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να αποφεύγουν τα ενοχλητικά -αλλά και πλέον επικίνδυνα για τη μετάδοση ασθενειών- κουνούπια. Πολλοί ...