Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 13:00 Τση Βουλής

Παραιτήθηκε η Τερέζα Μέι! Τελείωσε τη δήλωσή της με δάκρυα στα μάτια.


Καταιγιστικές εξελίξεις στη Βρετανία στη σκιά του Brexit.

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω το Brexit, έκανα ότι καλύτερο μπορούσα είπε σε δήλωσή της η Τερέζα Μέι. Θα μείνει επικεφαλής των Συντηρητικών έως τις 7 Ιουνίου.

Τελείωσε τη δήλωσή της με δάκρυα στα μάτια.
Το Brexit που ψηφίστηκε στις 23 Ιουνίου 2016 μπορεί να μην έχει γίνει πραγματικότητα αλλά ανεβάζει και κατεβάζει πρωθυπουργούς στη Βρετανία. Μετά τον Ντέιβιντ Κάμερον, «θύμα» του έπεσε και η Τερέζα Μέι. Αυτό που πολλοί περίμεναν, αυτό που ακόμη και το ίδιο της το κόμμα απαιτούσε με όλους τους τρόπους, έγινε πράξη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αυτή τη φορά, η Τερέζα Μέι, η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Η πίεση για το Brexit, που έχει βαλτώσει, ήταν τεράστια. Δεν μπόρεσε να την αντέξει ούτε κι εκείνη που όλες τις προηγούμενες φορές (και ήταν πολλές από τον Ιούλιο του ’16 όταν ανέλαβε καθήκοντα) είχε στυλώσει τα πόδια και αρνούνταν να παραιτηθεί.

Αυτή τη φορά, η Τερέζα Μέι, η γυναίκα που δεν ήθελε να τη λένε Θάτσερ, «λύγισε». Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Με μια σύντομη δήλωσή της έξω από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι στις 7 Ιουνίου παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και άρα την πρωθυπουργία της Βρετανίας. «Δεν μπόρεσα να πείσω του βουλευτές«, είπε. Και στο τέλος, «λύγισε» και ψυχολογικά.

Τη στιγμή που έλεγε πως ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής της το ότι ήταν «η δεύτερη αλλά όχι η τελευταία γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας«, η φωνή της άρχισε να σπάει. Και «έσπασε» περισσότερο όταν μίλησε για την ευγνωμοσύνη που νιώθει γιατί «είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ«.

Και με δάκρυα στα μάτια, έφυγε γρήγορα προς την πρωθυπουργική κατοικία. Όσα δάκρυα χρειάζονταν, είχαν καταγραφεί από τις κάμερες…

Δείτε τη στιγμή που η Τερέζα Μέι «σπάει»

Η Τερέζα Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός κατά την μεταβατική περίοδο.

«Λυπάμαι που δεν κατάφερα να υλοποιήσω το Brexit. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα αλλά δεν μπόρεσα να πείσω τους βουλευτές. Δυστυχώς δεν το κατάφερα» είπε. Τρεις φορές προσπάθησε, τρεις φορές απέτυχε. Υπέμεινε βαρύτατες κοινοβουλευτικές ήττες. Άντεξε μέχρι σήμερα πολλά χαστούκια, ακόμη κι από ανθρώπους που υποτίθεται πως θα τη στήριζαν, πως προέρχονταν από το ίδιο κόμμα και είχαν τον ίδιο σκοπό.

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή, 7 Ιουνίου και την εβδομάδα που θα ακολουθήσει θα αρχίσει η διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη των Τόρις.

Δείτε τη δήλωση της Τερέζα Μέι

madata.gr
Post
Τση Βουλής Τετάρτη 18.09.2019

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Κατατέθηκαν απόψε στη Βουλή για κύρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι συμβάσεις για την παραχώρηση τεσσάρων θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και την Κρήτη για έρευνες υδρογονανθράκων. Π

Post
Τση Βουλής Τετάρτη 18.09.2019

Τσίπρας: Ο Παύλος Φύσσας ξεσκέπασε με θυσία της ζωής του το δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής

Τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που «ξεσκέπασε με θυσία της ζωής του το δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής» τίμησε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συμπλήρωσ ...

Post
Τση Βουλής Δευτέρα 16.09.2019

Στις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, στο περιθώριο της ...