Κυριακή 14 Απριλίου 2019 18:22 Κρητική διατροφή

Γίγαντες κοκκινιστοί στο φούρνο


ΥΛΙΚΑ

500γρ. γίγαντες

200ml. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

800γρ. ντομάτα κονκασέ

2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουλιάζουμε τους γίγνατες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.

2. Έπειτα σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες ξαφρίζοντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

3. Μόλις ετοιμαστούν τους σουρώνουμε και κρατάμε 200ml. από το νερό του βρασίματος.

4. Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές φλωρίνης, το σέλερι, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

5. Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό του βρασμού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν οι γίγαντες και να έχουν μαγειρευτεί καλά.

7. Μόλις ετοιμαστούν τους σερβίρουμε ζεστούς από το φούρνο.

 

Πηγή: sarakosti.gr

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα