Image
Τρίτη 09 Απριλίου 2019 03:58 Κρήτη Νομός: Ηρακλείου

Τους υποψήφιους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου παρουσίασε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Τους υποψηφίους του συνδυασμού του «Η Κρήτη Μπροστά» παρουσιάσε χθές στη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης της ΝΔ Αλεξάνδρος Μαρκογιαννάκης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συνδυασμού του για την Περιφέρεια Κρήτης δίνοντας έμφαση στην ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας, στην ενεργειακή επάρκεια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνολογίας.

Μεταξύ άλλων, ασκώντας κριτική στην πολιτική αντιμετώπιση της Κρήτης από τον κεντρικό πυρήνα εξουσίας έκανε λόγο για απαξία, καθώς όπως είπε «η Κρήτη και οι Κρητικοί θεωρούνται δεδομένοι» από τις κυβερνήσεις.

Παράλληλα, ασκώντας κριτική στον βασικό του εκλογικό αντίπαλο και σημερινό περιφερειάρχη ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε ότι στην εννιάχρονη θητεία του Σταύρου Αρναουτάκη δεν έχει επιτευχθεί ουσιαστικά κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη.

Εξάλλου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου υπογραμμίζοντας ότι η δυναμική της παράταξής του αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και έκανε λόγο για ισχυρό και πολλά υποσχόμενο ψηφοδέλτιο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση της παρουσίασης απηύθυνε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη ενώ χαρακτήρισε τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μαρκογιαννάκης είναι: Άρης Ανθουλάκης, Θεόδωρος Ασούτης, Καλέργος Βουλγαράκης, Μαρίνος Γαρεφαλάκης, Μιχάλης Γεωργιάδης, ΚώσταςΓιαπιτζόγλου, Ηλίας Επιτροπάκης, Γιώργος Καδιανάκης, Γιάννης Καλατζάκης, Γιάννης Κτιστάκης, Γιώργος Λουπάκης, Χάρης Λυδάκης, Γιώργος Ματαλιωτάκης, Γιώργος Μερωνιανάκης, Νίκος Μπιμπάκης, Καλλιόπη Μπροφίδη, Αγαθάγγελος Παπαδάκης, Βαγγέλης Παπαδάκης, Μαρία Παπαθεωδοσίου, Αιμίλιος Πατακός, Χρύσα Σεληνιωτάκη, Εύα Σημαιάκη, Μαρία Ταμιωλάκη, Σοφία Τζιράκη, Έλενα Τιμοθεάτου, Ελένη Τσαντηράκη, Νίκος Χρονάκης.

Αναλυτικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του Γραμματέα της ΝΔ επισημαίνονται τα εξής:

«Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, έχει την εμπειρία, τη θέληση και την φρεσκάδα, να εκφράσει το μέτωπο του εκσυγχρονισμού, της προόδου και της νέας εποχής για την Κρήτη που οραματιζόμαστε. Ο συνδυασμός «η Κρήτη μπροστά» έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει, να πετύχουμε και να οδηγήσουμε όλοι μαζί την Κρήτη μας σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας», δήλωσε, απόψε από το Ηράκλειο ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης των υποψηφίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου του Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά», με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

Βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Αυγενάκη:

Για την ΝΔ η ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας αποτελεί προτεραιότητα. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα η προσαρμογή του Προγράμματος της ΝΔ σε περιφερειακό, και σε τοπικό επίπεδο.
Διαμορφώνουμε ένα Πρόγραμμα τοπικών προτεραιοτήτων, που θα υποστηρίξουν τον κεντρικό προγραμματικό μας λόγο και επιλέξαμε τους κατάλληλους πρεσβευτές αυτού του Προγράμματος σε επίπεδο Περιφέρειας. Και για την Περιφέρεια Κρήτης έχουμε κάνει μια εξαιρετική επιλογή! Έχουμε επιλέξει τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη!

Για την ανάπτυξη της Κρήτης είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε ένα ασφαλές επενδυτικό και εργασιακό περιβάλλον. Πιστεύουμε στην Κρήτη, στον τόπο μας και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού μας. Στόχος μας είναι η Κρήτη να γίνει υπόδειγμα βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης. Οι πυλώνες που θα αποτελέσουν την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της Κρήτης είναι:
– ο πρωτογενής τομέας και η διαχείριση των προϊόντων του,

– ο τουρισμός,

– η ενεργειακή πολιτική και το περιβάλλον, που περιλαμβάνουν τη διαχείριση της βιομάζας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και την αξιοποίηση του νησιού μας ως ενεργειακού κόμβου,

– έρευνα και καινοτομία, σε συνδυασμό με τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα του τόπου μας, και

– φυσικά οι Υποδομές, για τις οποίες μιλήσαμε εκτενώς, σε εκδήλωση με τον αρμόδιο Τομεάρχη κ. Κώστα Καραμανλή, την προηγούμενη εβδομάδα εδώ στο Ηράκλειο.

Ο πρωτογενής τομέας, μαζί με τον τουρισμό, είναι οι στυλοβάτες μιας σύγχρονης οικονομίας με τη δημιουργία μιας υγιούς, βιώσιμης και δίκαιης στρατηγικής για την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα της Κρήτης, την παραγωγή, διανομή, παρασκευή και κατανάλωση τροφίμων με τρόπους που θα προωθούν και θα προβάλλουν τον κρητικό διατροφικό πολιτισμό..
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιλογή του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη ανταποκρίνεται στο καθολικό αίτημα για ανανέωση. Δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, να δοκιμαστούν και να προσφέρουν στο νησί μας. Την υπερήφανη Κρήτη για την ιστορία και την παράδοσή της, αλλά και την αισιόδοξη Κρήτη για το μέλλον της. Για την Κρήτη που η αυριανή Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα. Είμαστε στο πλευρό σας! Πάμε δυνατά! Η Κρήτη μπροστά!»


Στη δική του ομιλία ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης κατά τον χαιρετισμό του, σημείωσε οτι:

"Είναι σπουδαία η υποψηφιότητα αυτή του Αλ. Μαρκογιαννάκης για την Κρήτη. Ήρθε η ώρα να φανούν νέοι άνθρωποι, που είναι έτοιμοι να μεγαλουργήσουν και να δημιουργήσουν. Κι έχεις όλα τα φόντα Αλέξανδρε να πετύχεις. Είναι σημαντικός άνθρωπος για την κοινωνία και την Περιφέρεια της Κρήτης. Είμαστε χιλιάδες μαζί σου. Πιστεύουμε σε εσένα, θα κάνεις τη διαφορά. Με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτακη και την σημαντική παρουσία του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη δεν θα υπάρχουν αυτά τα σημαντικά ελλείμματα στις υποδομές της χώρας".

Πηγή: kritipress.gr