Image
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 13:35 Κρητική διατροφή

Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου η έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά ‘19 στα Χανιά

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης - Wines of Crete σας προσκαλεί στην 12η έκθεση Κρητικού Κρασιού, ΟιΝοτικά που συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή 17/2 στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort στον Πλατανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και του Δήμου Πλατανιά.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες από 33 Κρητικά Οινοποιεία, να μιλήσουν με τους οινοποιούς και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete. Ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να συμμετέχουν σε σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης. Καλεσμένοι, χορηγοί, δημοσιογράφοι, οινοχόοι και σχολές μαγειρικής που θα προσφέρουν νόστιμα εδέσματα, θα πλαισιώσουν την έκθεση οίνου και αυτή την χρονιά.
Πρόγραμμα της έκθεσης:
Κυριακή 17/2/2019:
Ωράριο έκθεσης: 12πμ – 8μμ / Ανοικτά για όλους τους επαγγελματίες & οινόφιλους
Παράλληλες εκδηλώσεις:
• 10.00 – 12.00: Διεξαγωγή σεμιναρίου, με θέμα: «Οίνοι με μειωμένη ή μηδενική προσθήκη θειώδους. Enartis Zenith®: ανασκόπηση μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του στην τρυγική σταθεροποίηση», με συντονιστή την ΑΣΤΡΟΝ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε. & Ομιλητή την Barbara SCOTTI, Τechnical Μarketing Μanager, Enartis – Esseco SRL.
• 17.30-18:30: Διεξαγωγή σεμιναρίου με θέμα : «Τα ελαττώματα στο κρασί και πώς τα αναγνωρίζουμε». Εισηγήτρια η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη.
16:00 έως 19:30: Γευσιγνώστης σε 10 λεπτά: Τα βασικά βήματα μιας γευσιγνωσίας κρασιού από τον sommelier Δημήτρη Νινιδάκη. Σημείο συνάντησης μετά την είσοδο της έκθεσης!
Δωρεάν δρομολόγια από και προς το κέντρο με mini bus – Αναχώρηση από Kyriakakis travel (Γιάνναρη Χατζημιχάλη 78) στις 12.30 προς Minoa Palace και επιστροφή από Minoa Palace για Χανιά στις 19.30
• Είσοδος 7€ (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο)
• Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ για επαγγελματίες εστίασης, ξενοδοχείων και εμπορίας κρασιών, με την ένδειξη ονομαστικής επαγγελματικής κάρτας

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο