Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 19:37 Τση Βουλής

Πόλεμος για τη Μακεδονία: Το Μαξίμου καταγγέλλει απειλές σε βουλευτές


Σκληρός πολιτικός «πόλεμος» ξέσπασε στην Ελλάδα, λίγες μόλις ώρες μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Σκοπίων.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο κάνει λόγο για απειλές εναντίον βουλευτών της συγκυβέρνησης, με παρακίνηση από τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε μηνύματα, με αποστολέα στέλεχος της ΝΔ, «προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία», αναφέρει το μήνυμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η κυβέρνηση επιτίθεται ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως γίνονται «με πλήρη γνώση και καθοδήγησή του», ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως προσπαθεί –μέσω του Σκοπιανού- να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρανάκης: Δεν είναι εκφοβισμός να τηλεφωνεί ο ψηφοφόρος

Κληθείς να σχολιάσει τα μηνύματα που φέρονται να έχουν σταλεί, πριν βγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Κυρανάκης είπε πως δε γνωρίζει το περιεχόμενό τους, αλλά επεσήμανε πως το να επικοινωνεί ο ψηφοφόρος με τον βουλευτή δεν είναι εκφοβισμός.

«Το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος στα πολιτικά γραφεία, δεν είναι εκφοβισμός. Είναι απλά δικαίωμα. Είναι υποχρέωση. Το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι, είναι συνταγματική του υποχρέωση. Οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να ακούμε τον λαό» είπε μιλώντας στο News 24/7 88,6 FM.

Παρέμβαση της εισαγγελίας για τις απειλές

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην ψηφίσουν θετικά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικότερα, η Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Star.gr
Post
Τση Βουλής Τρίτη 23.07.2019

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης με 158 "ναι" αυτά είναι τα πρώτα νομοσχέδια που έρχονται

Mε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως δουλειά ξεκινάει άμεσα, η κυβέρνηση της ΝΔ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε για τη φωτεινή Ελλά

Post
Τση Βουλής Δευτέρα 22.07.2019

Βουλή: Με 158 "ναι" η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Υπερψηφίστηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν τις τρεις τελευταίες μέρες στη Βουλή, με 158 "Ναι". Τις προγραμματικές δηλώσεις ψήφισαν οι βουλευτές της Νέ

Post
Τση Βουλής Δευτέρα 22.07.2019

Live η ψηφοφορία στη Βουλή - Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έγιναν εκλογές και τις χάσατε

Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού και την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματι ...