Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018 20:42 Θωρώ/Γροικώ

Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτές είναι οι κύριες κατηγορίες ωφελούμενων - Ποσά από 300 έως 1.400 ευρώ


Τ ις κύριες κατηγορίες ωφελούμενων από το Κοινωνικό Μέρισμα, παρουσίασε  ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μ. Μπαλαούρας.

«Είναι σαφές, το τονίζει και πρωθυπουργός και όλοι μας, υπάρχει μεροληψία στην πολιτική μας. Είναι μεροληψία υπέρ των πιο αδυνάτων της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Για το κοινωνικό μέρισμα 2018, «βέβαια θα υπάρξει» νομοθετική ρύθμιση, είπε ο κ. Μπαλαούρας, «η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα δοθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Η διαδικασία είναι έτοιμη από την ΗΔΙΚΑ (οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα «ανέβει» τις επόμενες ημέρες στον αέρα, στην διεύθυνση koinonikomerisma.gr). Θα αφορά περίπου 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά και το μέρισμα συνολικά θα είναι 710 εκατ. ευρώ, περισσότερο από πέρυσι».

Μιλώντας στο Κόκκινο ο ίδιος σημείωσε ότι ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και τον αριθμό των τέκνων, θα κυμαίνεται από 300 ευρώ (για ένα άτομο) ως 1.400 ευρώ. «Έχουμε βάλει και προτεραιότητες» και ιδιαίτερη πρόνοια, για συγκεκριμένες κατηγορίες, τόνισε και ανέφερε:

• 55.000 άνεργοι 18-24 ετών

• μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 2 έτη εκτός εργασίας)

• 600.000 περίπου δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

• 600.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ (συντάξιμες αποδοχές 300-600 ευρώ)

• 800.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ, θα πάρουν μέρος αυτού μέσω του κοινωνικού μερίσματος

Ο κ. Μπαλαούρας, αναφέρθηκε εκτενώς και στο φάσμα πολιτικών ενίσχυσης των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Εξάλλου, για την μη περικοπή των συντάξεων σημείωσε ότι το σχετικό νομοσχέδια και οι ρυθμίσεις «μπαίνουν στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής με την διαδικασία του επείγοντος. Την επόμενη εβδομάδα θα μπουν στην Ολομέλεια».

 

 

aftodioikisi

 
Post
Θωρώ/Γροικώ Παρασκευή 14.12.2018

Κομήτης θα περάσει κοντά από τη Γη το Σαββατοκύριακο

Λέγεται 46Ρ/Βιρτάνεν και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο που έρχεται, θα περάσει σχετικά κοντά από τη Γη. Πρόκειται για έναν κομήτη, ο οποίος θα φθάσει στ

Post
Θωρώ/Γροικώ Πέμπτη 13.12.2018

Σκάφος της NASA βρήκε νερό σε αστεροειδή

Ίχνη νερού βρήκε στον αστεροειδή Μπενού το σκάφος Osiris-REx της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Αυτή είναι η πρώτη επιστημονική παρατήρηση που κάνει η διαστημοσυσκευή, η οποία, αφού μελετ

Post
Θωρώ/Γροικώ Πέμπτη 13.12.2018

Η Κατερίνα Λέχου με ανοιχτό ντεκολτέ και πολύχρωμη παντελόνα

Επίσημη πρεμιέρα έκανε χθες το βράδυ η παράσταση «Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες» στο Θέατρο Ιλίσια και πολλοί ηθοποιοί και άνθρωποι του θεάματος που έδωσαν το «παρών». Α