Image
Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018 14:49 Κρητική διατροφή

Επιστροφή στα κανονικά επίπεδα, στο +27% η ευρωπαϊκή παραγωγή οίνων το 2018

 Ο ευρωπαϊκός αμπελώνας επανέρχεται με μια κανονική συγκομιδή το 2018. Πίσω από την παραγωγή της γείτονος Ιταλίας, ο γαλλικός αμπελώνας βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Το 2018, τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να παράγουν 168,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας. (H Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ, απέστειλε εκτίμηση της τάξης των 2.157.193 hl ).
Αυτό το επίπεδο αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 27% του κοινοτικού δυναμικού παραγωγής σε σύγκριση με το παγωμένο έτος 2017. Η παραγωγή των ευρωπαϊκών αμπελώνων επιστρέφει στο μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας, μένοντας μακριά από την κορυφή του 2004. Διατηρώντας τον τίτλο της υψηλότερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας παραγωγού, η Ιταλία αναμένεται να παράγει 48,5 εκατ εκατόλιτρα οίνου (34% σε σύγκριση με το 2017), μακριά από το ιστορικό της ρεκόρ.
Στη δεύτερη θέση, η Γαλλία θα παράγει 46,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα (+ 28%) σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχοντας καταταγεί στη δεύτερη θέση το 2017 (με 35.900.000 εκατόλιτρα έναντι 35,5 εκ. hl για την Ισπανία), ο γαλλικός αμπελώνας ενισχύει τη θέση του, παρά το ότι οι αποδόσεις του αποδυναμώθηκαν φέτος από την ξηρασία και το ωίδιο . Αν και αρχικά υπήρχαν εκτιμήσεις για υψηλότερο επίπεδο (44 εκατομμύρια εκατόλιτρα), η ισπανική συγκομιδή θα φθάσει τελικά στα 41 εκατομμύρια εκατόλιτρα (+27%). Αυτή η αναθεώρηση προς τα κάτω θα πρέπει να επηρεάσει τις τιμές, αλλά οι Ισπανοί αμπελοκαλλιεργητές καταγγέλλουν συμφωνίες τιμών, προς τα κάτω.
Οι τρεις πρώτες χώρες, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία αντιπροσωπεύουν το 81% της ευρωπαϊκής παραγωγής οίνου. Τα γαλλικά κρασιά αντιπροσωπεύουν το 27% της ευρωπαϊκής συγκομιδής.

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.07.2019

10η γευσιγνωσία με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΑΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑΝΑ Δ.Δ. ΣΟΚΑΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 20.00 μ.μ. . Πες μου τι τρως και θα σου πω ποιος είσαι και από πού κατάγ

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 07.07.2019

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόνο τέσσερα υλικά

ΥΛΙΚΑ 250 γρ. φουντούκια   30 γρ. κακάο   90 γρ. ζάχαρη άχνη   1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας   ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.   2Απλώνουμε τα φ ...

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 22.06.2019

Brownies λεμόνι

Υλικά για 4 άτομα 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 430 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη 4 αυγά 225 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 85 γραμμάρια (1 φλιτζάνι