Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 15:19 Παράδοση

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του Όχι


 Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου.

Την παρέλαση παρακολούθησαν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και Σέρτζιο Ματταρέλλα, και οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου Πάνος Καμμένος και Σάββας Αγγελίδης. Μετά τη λήξη της παρέλασης οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Πάνος Καμμένος: "Να μην τολμήσουν..."

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε: "Σήμερα, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο ελληνικός λαός, ο κλήρος, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου στέλνει ένα μήνυμα εθνικής ενότητας αλλά και αποφασιστικότητος, σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε όλοι έτοιμοι να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ. Επιθυμούμε την ειρηνική συνύπαρξη. Και γι' αυτήν εργαζόμαστε. Αλλά θα πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας θα μας βρει απέναντί του ενωμένους, όλους μαζί και να ξέρει ότι θα πληρώσει πολύ ακριβά μια τέτοια κίνηση. Ο ελληνικός λαός είναι περήφανος για τις Ένοπλές του Δυνάμεις. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου είναι περήφανες για τον ελληνικό λαό. Βγαίνουμε από μια μεγάλη οικονομική κρίση. Και ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλεων Δυνάμεων, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη. Τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατιώτες, το πολιτικό προσωπικό και τους εθνοφύλακες. Για την μεγάλη επιμονή, υπομονή που επέδειξαν. Για το ότι δεν κατέβασαν την σημαία της πατρίδος. Για το υψηλό ηθικό και την αποφασιστικότητά τους. Είμαστε περήφανοι όλοι οι Έλληνες για σας".

Οι δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: "Η ιστορία έχει ήδη αποδείξει με ιστορικώς αμάχητα τεκμήρια ότι το μεγάλο ΟΧΙ των Ελλήνων, της 28ης Οκτωβρίου 1940, είναι σήμερα και μάλιστα με όρους ύψιστου συμβολισμού ένα μεγάλο ΝΑΙ για την υπεράσπιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο τούτου του συμβολισμού, όλοι πρέπει να εμπνεόμαστε για να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας, την ανεξαρτησία μας, την κυριαρχία μας, αλλά ταυτοχρόνως και το ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα. Την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από όλα εκείνα τα μορφώματα λαϊκισμού και ρατσισμού που αγγίζουν τα όρια του ναζισμού, τα οποία επιβουλεύονται την Ευρώπη, θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη. Να την εμποδίσουν να διαδραματίσει τον ρόλο που της ανήκει. Για τους λαούς της αλλά και τον πλανητικό της ρόλο. Μέσα ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο συμβολισμών, είμαστε εδώ σήμερα μαζί με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, για να διατρανώσουμε αυτή την ανάγκη υπεράσπισης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Και λέμε Έλληνες και Ιταλοί, Ιταλοί και Έλληνες, ότι αφήνουμε πίσω εκείνα που μας δίχαζαν. Αλλά διδασκόμενοι πάντοτε από την τραγωδία των εγκλημάτων της συνεργασίας του φασισμού και του ναζισμού, δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από όλα εκείνα τα μορφώματα που ανέφερα προηγουμένως και να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να ξανά αναβιώσουν οι εφιάλτες που οδήγησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρόνια πολλά".

Καμμένος: Ενωμένοι απέναντι στις απειλές

Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, θα το μετανιώσει, είπε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος. Μόλις ο υπουργός Άμυνας ολοκλήρωσε, ένας άνδρας ακούστηκε να του λέει "Καμμένε παραιτήσου".

Το μήνυμα του πιλότου και ο διάλογος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης προκάλεσε ρίγη συγκίνησης το μήνυμα μέσα από το πιλοτήριο ενός μαχητικού.

Φέτος ήταν ο επισμηναγός Γεώργιος Παπαδάκης, με περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης, εκείνος που ανέλαβε να "μιλήσει" στις καρδιές όλων.

"Καλημέρα Θεσσαλονίκη. Καλημέρα Μακεδονία. Το ΌΧΙ των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά". Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος είχε σύντομο διάλογο με τον ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας. "Κύριε επισμηναγέ, τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπηρήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερνώς και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεστε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και επομένως τον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας! Χρόνια Πολλά".

Άργος: Τα στιγμιότυπα της μαθητικής παρέλασης που συζητήθηκαν

Κατά την διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων φουστανελοφόροι κρατούσαν τα όπλα του στρατηγού του 1821 Δημητρίου Τσώκρη, ενω ακούστηκε και το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή»


Θεσσαλονίκη: Τα ΜΑΤ σταμάτησαν τους διαδηλωτές 50 μέτρα πριν την εξέδρα των επισήμων

Άντρες των ΜΑΤ σταμάτησαν διαδηλωτές που προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν στους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, τους σταμάτησαν 50 μέτρα πριν την εξέδρα. (διαβάστε εδώ)

Τσικουδιές, ριζίτικο και ατάκα για τις επερχόμενες εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στις Βρύσες Αποκορώνου επέλεξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης να γιορτάσει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, συμμετέχοντας στις τιμητικές εκδηλώσεις και παρακολουθώντας την καθιερωμένη παρέλαση. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Τα άρματα μάχης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Η πρέσβης της Βρετανίας αποθεώνει τους Έλληνες
 

 


 Αλέξης Τσίπρας: Τιμούμε το μεγάλο Οχι του λαού μας απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό

Δήλωση της ΥΦΕΘΑ κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για την 28η Οκτωβρίου

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, δήλωσε για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

"Σήμερα γιορτάζει η Πατρίδα, ο Ελληνικός Στρατός και κάθε Έλληνας που μάχεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του.

Το Έπος του 1940 απέδειξε πώς με αυτά τα ιδανικά και με ενότητα, οι Έλληνες μπορούμε να νικήσουμε τον ισχυρότερο εχθρό. Αντίθετα, όπως διαπιστώνουμε ξανά αυτές τις ημέρες με όσα με την επιμονή της Κυβέρνησης και της Ελληνικής Δικαιοσύνης έρχονται στο φως, κάθε φορά που κάποιοι έβαλαν τον εαυτό τους πάνω από τους νόμους και από την Πατρίδα, ζημίωσαν τη χώρα μας και έκαναν κακό σε όλους τους Έλληνες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ξαναγίνει η Ελλάδα πηγή περηφάνιας για κάθε Έλληνα και παγκόσμιος φάρος αποφασιστικότητας, δικαιοσύνης και προόδου.

Και δεν θα διστάσουμε, όταν οι εξελίξεις το απαιτήσουν, να λάβουμε τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Το οφείλουμε στις θυσίες που έκαναν οι πατέρες και οι παππούδες μας, αλλά και στις γενιές που έρχονται.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!".

28η Οκτωβρίου – Διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μήνυμα ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων θα στείλουν σήμερα από την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης διαδηλωτές που εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου.

Οι διαδηλωτές επέλεξαν την εθνική επέτειο για την 28η Οκτωβρίου για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία Ελλαδας Σκοπίων. Έτσι, εδωσαν ραντεβού στς 11 το πρωί, στον Κήπο του Ήχου, απέναντι από το 8ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας «είναι να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Στην Αθήνα, γυναίκα με παραδοσιακή φορεσιά παρήλασε κρατώντας σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας. Στάθηκε μπροστά στους επισήμους με την πλάτη στον κόσμο, κρατώντας τη σημαία ψηλά να ανεμίζει, μέχρι που την απομάκρυναν.

Πεζικό και αρματα μάχης στην παρέλαση:

Επίδειξη από F16 στην παρέλαση:

Δηλώσεις Βασίλη Λεβέντη μετά την παρέλαση:

newsit

madata.gr
Post
Παράδοση Τρίτη 10.12.2019

Ο Κώστας και η Μαρία Σκουλά επιστρέφουν δυναμικά με ένα νέο δίσκο, «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ»

Έπειτα από επτά χρόνια δισκογραφικής απουσίας ο Κώστας και η Μαρία Σκουλά επιστρέφουν δυναμικά με ένα νέο δίσκο, παρουσιάζοντάς μας δικές τους μουσικές συνθέσεις για τα έμμετρα μυθιστορήματα «Ερ

Post
Παράδοση Δευτέρα 09.12.2019

Σήμερα 9 Δεκεμβρίου τιμάται η σύλληψη της Αγίας Άννης. Χρόνια Πολλά!

Για τη μητέρα της Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό τα Ευαγγέλια, ούτε τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Σύμφωνα όμως με την παράδοση της Εκκλησίας, ο Ιερέας Ματθάν, κάτοικος της Βηθλ ...

Post
Παράδοση Παρασκευή 06.12.2019

Άγιος Νικόλαος: Το ταξίδι με το κουπί στην πλάτη

Καραβοκύρης και δραστήριος ήταν σύμφωνα με την ελληνική παράδοση ο Άγιος Νικόλαος η μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα 6 Δεκεμβρίου. Ο Άγιος, όταν μεγάλωσε, δεν ήθελε πια τη θάλασσα με τα συχνά ναυάγι