Image
Σάββατο 07 Απριλίου 2018 16:12 Κρητική διατροφή

Μαγειρίτσα παραδοσιακή

Μία παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας για το πασχαλινό τραπέζι.

Υλικά

• 1 συκωταριά
• έντερα
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
• 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζάνι ρύζι
• 3 αυγά
• 2 λεμόνια
• Άνηθος

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Αφού πλύνουμε πολύ προσεκτικά τα έντερα και την συκωταριά τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό. αφού βράσουν τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα με καυτό λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
ακολύθως προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 4 φλιτζάνια νερό
Μόλις βράσουν προσθέτουμε και το ρύζι.
Σβήνουμε την φωτιά αφού βράσει και ετοιμασθεί το μείγμα.
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους κρόκους, προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε
και σιγά σιγά τα στυμμένα λεμόνια, στην συνέχεια λίγο λίγο προσθέτουμε το ζουμί από την μαγειριτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει. αφού έχει προστεθέι αρκετό για να ζεσταθεί το μείγμα ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα (στείλτε του και ένα φιλάκι όπως κάνανε οι γιαγιάδες μας) ανακατεύοντας ελαφρά το μείγμα για να πάει το αυγολέμονο παντού.



Κι άλλη μια,...αν δεν σας πετύχει η πρώτη


Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
2 γαρδούμπες
2 μαρούλια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
¾ κούπας ελαιόλαδο
3 λεμόνια
2 αυγά
1 κ.σ. χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά.
Την πλένουμε πολύ καθαρά.
Πλένουμε τις γαρδούμπες.
Ζεματίζουμε τη συκωταριά και τις γαρδούμπες με περίπου 1 λίτρο νερό. Σε μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε τη συκωταριά, τις γαρδούμπες το λάδι και το ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο. Τσιγαρίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε αλάτι και 1 λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Πλένουμε τα μαρούλια, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό ντομάτας και φρεσκοκομμένο πιπέρι και αυγοκόβουμε τη μαγειρίτσα.
Πηγή: daypress.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 16.11.2018

3η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο 3α Settimana della Cucina Italiana nel Mondo 19 - 25 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινάει την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου η 3η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο. Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα συμμετέχει, με εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στην &

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 01.11.2018

Επιστροφή στα κανονικά επίπεδα, στο +27% η ευρωπαϊκή παραγωγή οίνων το 2018

Ο ευρωπαϊκός αμπελώνας επανέρχεται με μια κανονική συγκομιδή το 2018. Πίσω από την παραγωγή της γείτονος Ιταλίας, ο γαλλικός αμπελώνας βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Το 2018, τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπα

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 28.10.2018

Ο παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Σήμερα απολαμβάνουμε τραγανό μπακαλιάρο με μπόλικη σκορδαλιά έτσι όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας. Υλικά 1 1/2 κιλό μπακαλιάρος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλάτι Ελαιόλαδο Για την σκο