Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018 13:00 Κρητική διατροφή Γιουβέτσι Σουπιές Υλικά 800γρ σουπιές φρέσκιες & κομμένες σε λωρίδες 250 γρ κριθαράκι χονδρό 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 200γρ ελαιόλαδο 300 γρ ξύδι δυνατό 1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι 1 φύλλο δάφνης κανέλα, δενδρολίβανο, γαρύφαλλο αλάτι, πιπέρι μαϊντανό & σπόρους από ρόδι 1 ποτήρι μελάνι της σουπιάς φιλτραρισμένο Εκτέλεση - Καίμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά, τις σουπιές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. - Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. - Προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς, τα καρυκεύματα, το πετιμέζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει. - Στολίζουμε με τους σπόρους από ρόδι και λίγο μαϊντανό.Πηγή: daypress.gr