Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 21:15 Κρητική διατροφή Γλυκόξινο Κοτόπουλο Για το κοτόπουλο • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπαστουνάκια και βρασμένα • 500 γρ αλεύρι • 8 γρ μαγιά (ένα φακελάκι) • 1 πρέζα ζάχαρη • νερό όσο χρειαστεί για τη ζύμη (όπως για λουκουμάδες) • 1 1/2 κγ αλάτι Για γλυκόξινη σάλτσα • πιπεριά κόκκινη-πράσινη-πορτοκαλί κομμένα καρέ • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες • 2 καρότα σε ροδέλες λεπτές • 1 κούπα ξύδι • 1 κούπα ζάχαρη • ½ κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι • ½ κούπα χυμό ανανά • ½ κούπα σάλτσα τομάτας • 1 κουταλιά αλάτι • 2 κουταλάκια κόρν φλάουερ Εκτέλεση • Φτιάχνουμε τον χυλό και τον σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει • Βράζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στην άκρη • Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της σάλτσας και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κόρν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα λαχανικά • Βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο σε κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κοτόπουλο αφού το βουτήξουμε στον χυλό • Όταν τελειώσουμε με το κοτόπουλο, το ρίχνουμε στα λαχανικά και προσθέτουμε την γλυκόξινη Πηγή: daypress.gr