Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 13:17 Κρητική διατροφή Εύκολα νηστισίμα κρουασανάκια Για τα παιδιά που κρύβουμε μέσα μας Κρουασανάκια έτσι απλά. Νηστίσιμα, αφράτα, πανεύκολα, πεντανόστιμα…. ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ. • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ • 2 φακελάκι ξερή μαγιά • 1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη ελαφρώς ζεσταμένη • 1/2 κούπα σπορέλαιο • 1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι • 2 και 1/2 κούπες χλιαρό νερό • 2/3 κούπα ζάχαρη • Σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες για τη γέμιση • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Βάζουμε το βαζάκι με τη μαρμελάδα για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά. • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζεσταμένη φυτική μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό ή κι άλλο αλεύρι. • Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. • Παίρνουμε ένα κομμάτι σε μέγεθος 1 και 1/2 μπουνιά και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και ενός μαχαιριού δημιουργούμε ένα ζυμαρένιο κύκλο. • Το χωρίζουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια και βάζουμε στην άκρη του καθενός από 1/3 κ.γλ. μαρμελάδα ή σοκολάτα και διπλώνουμε. Το τοποθετούμε στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε η άκρη του ζυμαριού να είναι πάντα από κάτω ώστε να μην ξεκολλήσει στο ψήσιμο. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. madata.gr