Image
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 21:21 Κρητική διατροφή

Νόστιμη κρέμα καραμελέ



Νόστιμη και ελαφριά επιλογή. Η ελαφριά πρόταση για ένα επιδόρπιο αντιπρόταση στη σοκολάτα... Ας δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά για 2-4 άτομα

Για την καραμέλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι νερό

Για την κρέμα

2 αυγά
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 κούπες νερό για να διαλύσουμε το ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση

Για την καραμέλα

Φτιάχνετε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε σε μέτρια φόρμα.

Για την κρέμα

Ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα με ίση ποσότητα νερού, ρίχνετε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάτε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζετε στη φόρμα που την τοποθετείτε σε ταψί με χλιαρό νερό και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
newsbeast

 
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω