Image
Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 12:37 Κρητική διατροφή

Γεμιστά κολοκυθάκια με πιπεριές και μυζήθρα



Ωρα για ελαφριά κουζίνα με παραδοσιακά χαρακτηριστικά, κολοκυθάκια, μυζήθρα και πιπεριές...

Υλικά για 2-4 άτομα

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια αρακά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια ξερή τριμμένη μυζήθρα
1 αυγό
40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
10 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 γραμμάρια δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
100 γραμμάρια βούτυρο
4 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα κατά μήκος
2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβετε κατά μήκος.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζετε τους σπόρους, αν υπάρχουν.
Αφαιρείτε κατά μήκος λίγο από τη ράχη του κολοκυθιού ώστε να πατάει καλά στο ταψί και τοποθετείτε με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω.
Ρίχνετε όλα τα λαχανικά σε ένα σκεύος (1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη, 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη, 100 γραμμάρια αρακά, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο) και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν μαζί με τη μισή ποσότητα βουτύρου.
Βράζετε τα λαχανικά έως ότου μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά και μετά τα σουρώνετε ρίχνοντας τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε τα βρασμένα λαχανικά ψιλοκομμένα, την ξερή τριμμένη μυζήθρα, το υπόλοιπο βούτυρο, το αυγό και τον δυόσμο μαζί με τον μαϊντανό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνετε ανάλογο αλατοπίπερο.
Πλάθετε τη γέμιση και την τοποθετείτε κατά μήκος του άδειου κολοκυθιού.
Τα γεμίζετε όλα και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
newsbeast

 
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ