Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 09:36 Κρητική διατροφή Νομός: Ηρακλείου

Έρχεται το 3ο φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας




Για τρίτη χρονιά υλοποιείται το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα δεξιώσεων «Πάνθεον» στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 10:30 π.μ. που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και τη χορηγία της οικογένειας Παπουτσάκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας « αποτελεί προσπάθεια να κρατηθούν οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης ζωντανά και να μεταδοθεί η αρχοντιά των παλαιοτέρων στις νεότερες γενιές».



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων με τη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού, διοργανώνουν παραδοσιακά Γαστρο…μαγειρέματα στο 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Επιπλέον, πάντα με οδηγό την παράδοση καλούνται όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κρήτης να αγκαλιάσουν την εκδήλωση και να παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ ένα παραδοσιακό φαγητό και ένα γλυκό με υλικά που προσφέρει η Κρητική ύπαιθρος που αποτελούν και τη βάση για το θαύμα της κρητικής κουζίνας Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των Πολιτιστικών Συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά: Ομιλία της κ. Αναστασίας Μαρκάκη, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης με θέμα «Η κρητική Διατροφή από το χθες στο σήμερα», παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη, μουσικά ακούσματα από παραδοσιακές ορχήστρες του τόπου μας, φωτογραφικό υλικό από το 1ο και 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, παραδοσιακά Γαστρο…μαγειρέματα και φυσικά

να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τη δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη.

Η αξιολόγηση των εδεσμάτων θα γίνει από ειδική Κριτική Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν: μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης,ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Γκλόρια Θέμος Ρήγας, ο Chef και ιδιοκτήτης της Cretan Food News Χρήστος Ι. Λάπας , ο Executive Chef Πέτρος Κοσμαδάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου Λευτέρης Σουλτάτος και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Tμήματος Διατροφής κ Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Αναστασία Μαρκάκη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 17/2/2015 στη Λένα Ηγουμενάκη

Τηλ. 6937493930

email: lena.igou@hotmail.com η στο Γιώργο Μαυραντωνάκη Τηλ. 6978332760

email: g.mavra1@gmail.com

cretapost.grpe="_moz">
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ